20 februari 2020

Maserati MC20: de naam van de nieuwe supersportwagen van Maserati

MC20 staat voor Maserati Corse 2020 en brengt ode aan terugkeer naar autosport
Supersportwagen eerste model in nieuw Maserati-tijdperk, debuut eind mei in Modena
MC20: ontwikkeld in Maserati Innovation Lab, productie in Viale Ciro Menotti-fabriek in Modena

Utrecht, 20 februari 2020 – De langverwachte nieuwe supersportwagen van Maserati gaat MC20 heten. De auto is ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab, wordt geproduceerd in de historische fabriek in Viale Ciro Menotti en krijgt eind mei zijn wereldpremière in Modena.

MC20 onderstreept de sportieve inborst van het nieuwe model. MC is de afkorting van Maserati Corse, terwijl het getal 20 verwijst naar 2020, het jaar dat de start van een nieuwe fase in Maserati’s historie markeert.

De allereerste raceauto die was getooid met het Drietand-embleem, was de Tipo 26. Daar stond het getal voor het productiejaar, en op een vergelijkbare wijze is de MC20 de eerste auto die is ontstaan in het nieuwe tijdperk van de onderneming uit Modena.

De supersportwagen is een natuurlijke evolutie van de zeer succesvolle MC12, de auto die in 2004 na 37 jaar van afwezigheid de terugkeer van Maserati in de autosport symboliseerde. De MC12 won in de periode 2004-2010 liefst 22 races (inclusief drie overwinningen tijdens de 24 Uren van Spa) en 14 kampioenschapstitels in het constructeurs-, rijders- en teamkampioenschap van de FIA GT.
Met de nieuwe MC20 maakt Maserati zijn rentree in de wereld van de autosport.

 Het nieuwe model wordt geproduceerd in de fabriek in Modena, waar reeds is gestart met het moderniseren van de productielijn, die ook plaats gaat bieden aan de geavanceerde elektrische aandrijflijn. Tegelijkertijd is Maserati begonnen met de bouw van een nieuwe lakstraat, een compleet nieuw onderdeel van de productiefaciliteit. De nieuwe lakstraat wordt voorzien van geavanceerde, innovatieve technologieën die een lage impact op het milieu zullen hebben.

 Video: https://youtu.be/0jHBVhvlhl4

 Voor meer informatie over Maserati: www.media.maserati.com

23 januari 2020

MASERATI GRANTURISMO EN GRANCABRIO KOMEN ALS EV

Maserati bevestigt dat de nieuwe GranTurismo en de nieuwe GranCabrio de eerste modellen van het merk worden met een volledig elektrische aandrijflijn. We moeten nog wel even wachten voor we in een nieuwe generatie Maserati's kunnen rondzoemen. We verwachten het elektrische duo namelijk pas in 2021 op de markt.

 

Maserati meldt dat het druk in de weer is met het bouwen van experimentele modellen die worden aangedreven door een elektrische aandrijflijn die volledig door Maserati zelf wordt ontwikkeld in Modena. Daarbij meldt het merk dat de op stapel staande EV's van het merk zich net als de momenteel bekende modellen met verbrandingsmotoren kenmerken door een 'herkenbaar' geluid. In een video laat Maserati al een testmodel uit waarmee het zijn elektrische hart in een GranTurismo van de huidige generatie in de praktijk test.

Maserati meldt daarbij dat de nieuwe GranTurismo en straks eveneens volledig nieuwe GranCabrio de eerste modellen van het merk worden die een volledig elektrische aandrijflijn krijgen. Het tweetal loopt straks in Turijn van de band. In de video zien we meerdere keren het Romeinse 'MMXXI' opduiken, zeer waarschijnlijk een knipoog naar het jaar 2021, waarin het duo op de markt moet komen. Of er ook reguliere verbrandingsmotoren op de prijslijst van de Italianen komen te staan, is nog niet helder.

 

Hoewel de GranTurismo en GranCabrio de eerste volledig elektrische modellen van Maserati worden, zijn het straks níet de eerste geëlektrificeerde auto's van het bedrijf. Dit jaar nog volgt namelijk een hybride versie van de Ghibli.

You-Tube filmpje kan je hier bekijken:
https://youtu.be/AwT0OlMzRBI

 

Bron: https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/maserati-gran-turismo-en-grancabrio-komen-als-ev/

29 november 2019

Maserati viert de 60e verjaardag van de 5000 GT 2+2 coupé tijdens de Autosalon van Turijn

Utrecht, 29 november 2019 –Zestig jaar geleden werd de 5000 GT, een 2+2 coupé, gepresenteerd op het Autosalon van Turijn. Het was de onbetwiste ster van het evenement.

 

Maserati viert nu de verjaardag van deze buitengewone auto die werd gebouwd op specifiek verzoek van de Sjah van Perzië, Reza Pahlavi. Slechts 34 auto's van dit model werden gebouwd in de Viale Ciro Menotti-fabriek in Modena, met een carrosserie die afkomstig was van de meest vooraanstaande Italiaanse carrosseriebouwers uit die tijd.

 

Reza Pahlavi, de toenmalige Sjah van Perzië en een groot liefhebber van hoogwaardige sportwagens, maakte eind 1958 een proefrit met een 3500 GT, tot grote tevredenheid. Hij wenste echter nog betere prestaties en Giulio Alfieri, de toenmalige technisch directeur van Maserati, realiseerde zich dat de auto volledig opnieuw moest worden ontworpen om aan de eisen van deze prestigieuze klant te voldoen.

 

Het hieruit resulterende AM103-project, dat in 1959 werd voltoiid, was in feite een nieuwe auto en niet alleen een aanpassing: het hart van het ontwerp werd gevormd door de V8-motor van de 450S (de beroemde Maserati race-barchetta), met een grotere boring om de cilinderinhoud te verhogen tot bijna vijf liter.

De 5000 GT, een prestigieuze 2+2 coupé, was een feit.

De auto, waarvan de eerste carrosserie werd gebouwd door Carrozzeria Touring, werd in 1959 tijdens de Autosalon van Turijn gelanceerd en kreeg de bijnaam 'Sjah van Perzië' ter ere van deze unieke klant. Er werden in totaal slechts drie van deze speciale versie geproduceerd.

 

Het jaar daarop, in 1960, werd de 5000 GT op de stand van Maserati tentoongesteld tijdens de Autosalon van Genève, met enkele aanpassingen aan de motor.

 

Het meest interessante aspect aan de Maserati 5000 GT was het feit dat hij werd gebouwd met carrosserieën van bijna alle toonaangevende Italiaanse carrosseriebouwers uit die tijd: van Allemano, Pininfarina, Monterosa, Ghia, Bertone en Frua. Om nog maar te zwijgen over Vignale, waarvoor Michelotti indertijd werkzaam was.

 

Het grote succes leidde tot de productie van een aantal auto's voor prestigieuze klanten, waaronder prins Karim Aga Khan (een auto met een carrosserie van Carozzeria Frua), Fiat-directeur Gianni Agnelli (Carozzeria Pininfarina), topindustrieel Ferdinando Innocenti (Carrozzeria Ghia), filmster Stewart Granger (Carrozzeria Allemano) en de Mexicaanse president Adolfo López Mateos (Carrozzeria Allemano).

 

Maserati liet wederom zien dat het merk wist hoe je een prestigieuze auto moest creëren, met exclusieve elegantie, onberispelijke functionaliteit en maximaal comfort, gecombineerd met opwindende prestaties.

De 5000 GT was een VIP-auto, zowel qua exclusiviteit als qua prestaties. Door het uiterst onderscheidende karakter en de hoge prijs was het totaal aantal auto's beperkt tot slechts 34.

 

Voor meer informatie over Maserati: www.media.maserati.com 

 

Arvid Mentink
PR Maserati Benelux
Tel: +31 (0) 620607194
E-mail: arvid@comms.nl

# # # #

27 september 2019

Investeringsplan Maserati start bij hybride Ghibli

Om twijfels over FCA’s slagkracht als toekomstbestendig bedrijf weg te nemen, benadrukte Lingotto vandaag dat bijvoorbeeld het investeringsplan rond Maserati heel erg concreet is. Terwijl in de lagere segmenten Fiat (elektrische 500) en Alfa Romeo (Tonale) als eerste van zich zullen laten horen, is het hogere vooral voor het merk met de drietand bestemd tot 2022. FCA doet de aankondigingen ook om de steeds toenemende onrust bij vakbonden wat te sussen. Vooral rond de fabrieken in Cassino en die in Turijn, ontstonden steeds meer vraagtekens over de toekomst van de industrie. In de toeleveringsindustrie vreest men voor een onhoudbare situatie. FCA verklaarde daarom dat alle nieuwe Maserati’s volledig in Italië tot stand zullen worden gebracht en dus voor veel werkgelegenheid en productiviteit zal zorgen.

Het plan voor Maserati start bij de Ghibli, die dus nog lang niet is afgeschreven. Het Italiaanse E-segment topmodel, waar meer dan 100.000 van zijn gemaakt, zal volgend jaar als hybride model gepresenteerd worden, na een volgende update. Maar Grugliasco en Mirafiori mogen ook uitzien naar een volledig nieuwe generatie GranTurismo en GranCabrio. Deze komen eerst als normale en hybride versie tot stand, en in een tweede instantie ook als volledig elektrische variant.

In Modena zijn reeds de voorbereidingen in volle gang voor de productie van wat men in de wandelgangen een ‘super-sportiva’ noemen, oftewel een volbloed sportwagen voor het merk met de drietand. Een soort auto dat volledig in de traditie van het Modenese merk ligt, maar dat al jaren geen realiteit meer was (op de MC12 na), vooral omdat Maserati onder de vleugels van Ferrari opereerde. Het nieuwe model (waarschijnlijk met middenmotor) zal na de presentatie van een hybride variant, ook als elektrische sportwagen tot ontwikkeling worden gebracht. In Modena is een nieuwe hypermoderne en minder milieubelastende lakstraat al in aanbouw, met het oog op dit nieuwe model.

UCassino mag uitzien naar een investering van 800 miljoen euro, dankzij de ontwikkeling van een D-segment SUV van Maserati. Volgens critici is dit echter een te kleine maatregel voor een fabriek als die in Cassino.

FCA zal voor zowel Alfa Romeo als Maserati, vanaf dit plan consequent level 2 en zelfs level 3 van het autonoom rijden introduceren. Level 2 bijvoorbeeld op een update van de Giulia en de Stelvio, plus de bestaande Maserati-modellen als de Ghibli, Quattroporte en de Levante. Level 3 zal op nieuwe modellen van toepassing zijn. Het voertuig is dan bijvoorbeeld in staat om veilig tot stilstand te komen aan de zijkant van de rijbaan, wanneer de bestuurder hier zelf niet meer toe in staat is.

Bron: https://www.autoedizione.nl/investeringsplan-maserati-start-bij-hybride-ghibli/

# #

26 september 2019

Maserati kondigt nieuwe modellen aan: ontwikkeld, geëlektrificeerd en ‘made in Italy’

Utrecht, 26 september 2019 -
Maserati maakt vandaag zijn toekomstplannen bekend. In lijn met FCA’s investeringsprogramma van € 5 miljard voor Italië licht Maserati een tipje van de sluier op het gebied van elektrificatie, nieuwe modellen en technologieën voor autonoom rijden op.

Maserati plant diverse nieuwe en geëlektrificeerde modellen die in Modena, Cassino en Turijn (Mirafiori en Grugliasco) gebouwd gaan worden. Ook alle nieuwe Maserati’s worden 100 procent ‘made in Italy’ en krijgen geavanceerde, duurzame hybride en elektrische aandrijfsystemen die tegelijkertijd het high-performance karakter hebben dat zo kenmerkend is voor het befaamde merk-DNA. Maserati’s volledig elektrische modellen gaan de traditionele, gewaardeerde rijdynamiek van het merk combineren met de allernieuwste batterij-elektrische technologie. Dit zal onder meer resulteren in unieke rijmodi, een grote actieradius en ultrasnel laden.

Autonoom rijden

Een belangrijk onderdeel van Maserati’s innovatieplan is het niveau van autonoom rijden. Alle nieuwe Maserati’s én de vernieuwde versies van het huidige modelprogramma krijgen uiteenlopende opties voor autonoom rijden. Te beginnen met het verbeterde Level 2 Highway Assist die nu Level 3 ‘hands-off’ autonoom rijden mogelijk maakt. Het systeem kan daarmee geautomatiseerd van rijbaan wisselen of de auto veilig naast de weg tot stilstand brengen wanneer de bestuurder niet langer in staat is de auto zelf te besturen.

 

Elektrificatie

In 2020 start het merk met de drietand met elektrificatie. De Maserati Ghibli, die in Turijn wordt geproduceerd, wordt het eerste model met hybride-elektrische aandrijving.

 

De eerste van een compleet nieuwe serie Maserati’s wordt een sportwagen, die geavanceerde technologie combineert met de traditionele merkwaarden van het merk. Hij wordt geproduceerd in de fabriek in Modena, waar de productielijn momenteel al wordt voorbereid op het assembleren van de elektrische aandrijflijn.

 

Het volgende model wordt een nieuwe Maserati utility vehicle, die in Cassino gebouwd gaat worden en een belangrijke rol voor het merk gaat spelen dankzij zijn innovatieve technologieën. Een investering van € 800 miljoen is gereserveerd voor de bouw van een nieuwe productielijn die naar verwachting eind eerste kwartaal in 2020 in gebruik wordt genomen. De eerste preproductiemodellen rollen waarschijnlijk in 2021 van de lijn.

 

Na vele succesvolle jaren blijven de GranTurismo en GranCabrio deel uitmaken van Maserati’s modelprogramma. Ook deze modellen gaan mee in het volledig nieuwe tijdperk van elektrificatie. De productie van de compleet nieuwe GranTurismo en GranCabrio gaat plaatsvinden in de fabriek in Turijn, waarin FCA nog eens € 800 miljoen investeert.

 

De nieuwe modellen vormen een belangrijke aanvulling op het bestaande portfolio van Maserati: de Levante, Quattroporte en Ghibli.

 

Met de introductie van de diverse nieuwe modellen versterkt Maserati zijn ‘made in Italy’ belang, vooral in Modena, waar tevens het hoofdkantoor van het merk is gevestigd.

 

In Modena is Maserati al begonnen met de bouw van een spuiterij, een nieuw onderdeel van de fabriek, die wordt uitgerust met innovatieve en duurzame technologieën. Het ontwerp van de spuiterij biedt Maserati-klanten tevens de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij het spuiten van hun eigen auto.

 

Personalisatie

Tot slot ontwikkelt Maserati een compleet nieuw personalisatieprogramma voor klanten die op zoek zijn naar ‘one-off’ exclusiviteit. Bij de fabriek in Modena wordt voor dat doel een speciaal atelier gebouwd.

 

Het 2019-2021 investeringsplan van FCA voor Italië, dat op 29 november in Turijn werd gepresenteerd, omvat 13 compleet nieuwe of vernieuwde FCA-modellen en geëlektrificeerde versies van twaalf nieuwe of bestaande modellen. Daartoe behoren ook de Maserati-producten, de recent aangekondigde compleet nieuwe elektrische versie van de Fiat 500 die in de Mirafiori-fabriek wordt gebouwd, en een nieuw premiummodel voor Alfa Romeo, die in Pomigliano van de band gaat rollen.

 

Voor meer informatie over Maserati: www.media.maserati.com

1 augustus 2019

Maserati met 10 marktintroducties prioriteit

FCA besloot vandaag om samen met de kwartaalcijfers het investeringsplan voor Maserati wereldkundig te maken.
Uiteraard was er al volop gesproken over de plannen met het merk met de drietand, dat sinds 2013 niet zo slecht meer heeft gepresteerd.
Het luxemerk speelt een cruciale rol op het gebied van marge en de export vanuit Italië. Daarom gaat volop de stekker in het Modenese merk en start men met een grondige update voor de Levante, Ghibli en Quattroporte, die alle drie afstand zullen nemen van de diesel.

Behalve hybride modellen en een daaraan gekoppelde nieuwe meer zuinige benzinekrachtbron, zal Maserati ook volop volledig elektrische versies gaan introduceren. Nadat de bestaande modellen zijn vervangen door nieuwe, plus volledig nieuwe modellen (aangeduid als ‘White-Space Product’), is het volledige gamma ook als BEV verkrijgbaar.

In de periode tot 2023 komen 7 totaal nieuwe modellen op de markt.
Een nieuwe sportwagen (mogelijk met middenmotor) zal volgend jaar al gepresenteerd worden.
Overigens niet als vervanger van de GranTurismo, want deze krijgt in 2021 een opvolger.
In dat jaar volgt eveneens een Spyder variant van deze nieuwe sportwagen.
Zelfs de GranCabrio krijgt een opvolger, namelijk in 2022.
In dat jaar ziet ook de nieuwe Quattroporte het levenslicht (die dus ook volledig elektrisch verkrijgbaar zal zijn) als vlaggenschip en het jaar erna (2023) zal de Levante vervangen worden.

Goed nieuws voor Cassino, want de D-segment SUV (op basis van de Stelvio/ Giorgio platform) staat nog gewoon op het lijstje.
Deze zal in 2021 gepresenteerd worden, het jaar waarin ook de nieuwe GranTurismo getoond zal worden.

Een zeer ambitieus plan dus, waarvan enkel gehoopt kan worden dat deze volledig ten uitvoering zal worden gebracht. Het zal gezien de variatie voor grote opbrengsten kunnen zorgen en een structurele toename van de productiviteit. Of Alfa Romeo mee mag profiteren van al dit nieuws, is nog niet bekend, maar ligt wel voor de hand. Een opvolger voor de Ghibli staat niet vermeld. Die staat misschien voor 2024 op rol, of krijgt geen opvolger om zo meer ruimte te laten voor een Alfa Romeo in het E-segment.
Dat laatste is uiteraard puur speculatief.

Bron: https://www.autoedizione.nl/maserati-met-10-marktintroducties-prioriteit/

20 juni 2019

Ultieme Maserati Levante Trofeo en GTS leverbaar in België & Luxemburg

 • Maserati breidt Levante-range uit met V8-topmodellen
 • 3,8-liter V8 Twin Turbo goed voor 530 (GTS) en 580 pk (Trofeo); 0-100 km/u in 4,1 sec. en top van 299 km/u voor Levante Trofeo
 • Levante V8 leverbaar vanaf € 138.900 (LUX: € 134.400) 
 • Trofeo Launch Edition gelimiteerd tot 50 exemplaren

Zellik, 20 juni 2019 – De high-performance Maserati Levante V8-range - met de Trofeo en GTS - wordt vanaf deze herfst leverbaar in België en Luxemburg. Tijdens de Autosalon van Genève kondigde Maserati de komst van het Levante Trofeo topmodel voor de Europese markt al aan. Tegelijkertijd volgt ook de Levante GTS, die eerder dit jaar al werd gepresenteerd op de Shanghai Motor Show.

De Trofeo, het vlaggenschip van de Maserati Levante-serie, is met een topsnelheid van 299 km/u één van de snelste SUV’s ooit gebouwd. Hij beschikt over een 3,8-liter V8 Twin Turbo-krachtbron die goed is voor 580 pk bij 6.250 tpm. De Levante Trofeo wordt geleverd met Maserati’s Integrated Vehicle Control System (IVC) én een nieuwe ‘Corsa’ (Race) rijstand met Launch Control-functie voor een indrukwekkende rijdynamiek, nog betere prestaties en een ware Maserati-rijbeleving. Uiterlijk onderscheidt de Levante Trofeo zich door een nieuwe aluminium motorkap met dubbele ventilatieopeningen, 21 inch gesmede aluminium velgen, een carbon voorsplitter, lamellen in de grille, zijskirts, een achterdiffuser en Trofeo-emblemen; eigenschappen waarmee het topmodel binnen de Levante-range direct herkenbaar is.

Trofeo Launch Edition
 
De exclusieve Trofeo Launch Edition, waarvan de productie voor Europa beperkt is tot slechts 50 exemplaren, is beschikbaar in drie unieke exterieurkleuren: mat Blu Emozione, Giallo Modenese en Rosso Magma. Het interieur is voorzien van sportstoelen met authentiek zwart ‘Pieno Fiore’ leder met rode, blauwe of gele contraststiksels. De blauwe en gele stiksels zijn exclusief voorbehouden aan de Launch Edition, die tevens wordt geleverd met een een nieuwe, mat uitgevoerde carbon sierinleg.
 
Het design van de Maserati Levante GTS weerspiegelt bij uitstek Maserati’s kenmerkende combinatie van performance en luxe, verpakt in een stijlvolle grand tourer. De GTS beschikt eveneens over de 3,8-liter V8 Twin Turbo, die in dit geval 530 pk levert. Uiterlijk onderscheidt het model zich door elegantie, met een agressieve touch voor de voor- en achterbumper.
 
De Levante V8-modellen zijn met ingang van vandaag in België en Luxemburg te bestellen. Prijzen beginnen bij € 138.900 (LUX € 134.400) voor de GTS en € 159.200 (LUX: € 153.900) voor de Trofeo. De exclusieve Levante Trofeo Launch Edition wordt leverbaar vanaf € 180.200 (LUX: € 173.400).
 
Meer info:
Matthieu Berne
 
Directeur Marketing
Maserati West Europe
Tel.: +33 6 32 22 54 54
E-mail: matthieu.berne@maserati.com
# # # # # # # # # # # #

20 mei 2019

Maserati kondigt samenwerking aan met wijnmaker Antinori

Zellik, 20 mei 2019 – Maserati gaat samenwerken met de historische Toscaanse wijnmaker Antinori, een toonaangevende producent van wijnen van topkwaliteit.
 
Maserati heeft voor Antinori gekozen om één van de kernwaarden van het merk aan te zetten: Italiaanse excellence is een gemeenschappelijke waarde in de culturen van de beide bedrijven, in hun compromisloze streven naar kwaliteit.
De familie Antinori maakt al meer dan zeshonderd jaar en 26 generaties lang wijn, 
al vanaf het moment dat Giovanni di Piero Antinori in 1385 lid werd van Florentijnse gilde van wijnmakers 
("Arte Florentina dei Vinattieri”). Gedurende de lange geschiedenis heeft de familie Antinori het bedrijf altijd zelf geleid, 
met innovatieve en soms ook gedurfde strategieën, maar altijd met respect voor de tradities en de natuur.
 
De samenwerking tussen Maserati en Antinori gaat zich uiten in een reeks van evenementen en initiatieven, 
geïnspireerd door de gemeenschappelijke waarden: traditie en innovatie, een continu nastreven van perfectie, 
vakmanschap gebaseerd op aandacht voor detail en passie voor kwaliteit.
 
Met deze gedeelde waarden combineren Maserati en Antinori hun eeuwenlange geschiedenis, 
gevormd door buitengewone mensen en unieke ervaringen, om de ware essentie van Italiaanse excellence met de wereld te delen.
 
Voor meer informatie:
 
Bram Vanhengel
Sales, Marketing & PR Manager
Maserati West Europe
Tel.: +32 497 50 27 70
E-mail bram.vanhengel@maserati.com

1 maart 2019

Komst kleine Maserati SUV in 2020 officieel bevestigd

De D-segment Maserati SUV komt zeker en wel in 2020.
Bovendien zal de productie van een hybride versie te Cassino vanaf dag 1 een feit zijn.
Dat bevestigde FCA manager van industriële relaties Pietro De Biasi vandaag, ten overstaan van afgevaardigden van het Italiaanse parlement.

Er bestond grote onzekerheid over met name dit project. Dit belangrijke product voor de export, op hetzelfde platform als de Stelvio, leek veel last te krijgen van de nieuwe milieunormen die in Italië binnen enkele dagen van kracht zullen zijn.
Ook de Giulia en de Stelvio. Toch zullen alle drie genoemde modellen vanaf 2020 als hybride van de band gaan rollen.
We verwachten dan ook spoedig de eerste online spionagefoto’s van Maserati’s nieuw instapmodel.

De investering van 5 miljard in de Italiaanse fabrieken lijkt hiermee toch redelijk veiliggesteld, ondanks dat Mike Manley onlangs nog zei dat dit wellicht zou moeten worden herzien.
Mogelijk was het een spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok van de nieuwe CEO, die daarmee volledig handelt in de geest van zijn overleden voorganger Sergio Marchionne.

Bron: https://www.autoedizione.nl/komst-kleine-maserati-suv-in-2020-officieel-bevestigd/

11 februari 2019

De toekomst van de fabriek in Modena: Maserati in overleg met overheidsinstanties en vakbonden

Modena, 11 februari 2019 – Vandaag heeft in het kantoor aan de Via Ciro Menotti, Modena een ontmoeting plaatsgevonden tussen Harald J. Wester, CEO van Maserati S.p.A., en Palma Costi, raadslid van de regionale overhead van Emilia-Romagna en verantwoordelijk voor productieactiviteiten, alsmede de burgemeester van Modena, Gian Carlo Muzzarelli. ‘s Middags waren er tevens gesprekken met vertegenwoordigers van de vakbonden. 

Tijdens het overleg werd de strategische missie van de fabriek kracht bijgezet, zoals reeds is toegelicht in het Industrial Plan van FCA dat in 2018 werd gepresenteerd en op dit moment wordt aangescherpt. De fabriek wordt toegespitst op de fabricage van speciale high-performance sportwagens met hoogstaande technologie. Geheel in lijn met de traditie en de waarden van het merk, dat al sinds 1939 een thuisbasis heeft in Modena.

Made in Italy

Hierbij zal de knowhow en de ervaring van het team dat is betrokken bij de productie van Maserati’s optimaal worden benut. Er zijn speciale vaardigheden vereist en een specifiek fabricageproces: een samensmelting van vakmanschap en innovatie, ongekende aandacht voor detail en de implementatie van de strengste kwaliteitsnormen. Die combinatie resulteert in de fabricage van unieke, exclusieve auto’s die wereldwijd laten zien waartoe het ‘Made in Italy’ merk in staat is.

Nieuwe sportwagen rolt vanaf eerste helft 2020 van de band

De fabrikant heeft zichzelf ten doel gesteld om de huidige productielijnen vanaf komende herfst te upgraden en te vernieuwen. De eerste voorseriemodellen van een geheel nieuw model, een karakteristieke sportwagen van Maserati, rollen vanaf de eerste helft van volgend jaar van de band.

De CEO heeft zodoende het belang van de Via Ciro Menotti-fabriek benadrukt in de 2018 - 2022 planning van Maserati. Hij heeft gegarandeerd dat de productie wordt voortgezet en hij bevestigde eveneens de plannen met betrekking tot de vernieuwing en upgrade van de productielijn in voorbereiding op de komst van de nieuwe modellen.

Voor meer informatie:

Bram Vanhengel
Sales, Marketing & PR Manager
Maserati West Europe
Tel.: +32 497 50 27 70
E-mail bram.vanhengel@maserati.com

#

22 januari 2019

Maserati presenteert Levante Vulcano limited edition

 • Productie Levante Vulcano beperkt tot 150 exemplaren; uitsluitend voor Europa en Azië
 • Exclusieve features en matte exterieurkleur Grigio Lava
 • Leverbaar met 350 en 430 pk sterke benzinemotoren

Utrecht, 22 januari 2019 - Maserati's exclusiviteit brengt met zich mee dat elk model tot grote hoogten kan stijgen. 

Nu presenteert Maserati een limited edition van zijn SUV: de nieuwe Levante Vulcano, waarvan slechts 150 exemplaren worden geproduceerd voor de Europese en Aziatische markten.

De Levante Vulcano limited edition is beschikbaar met beide twin-turbo V6-motoren, met vermogens van 257 kW/350 en 316 kW/430 pk,
die zijn ontwikkeld door Maserati Powertrain en worden gebouwd in de fabriek van Ferrari in Maranello.

De exclusieve matte lakkleur ‘Grigio Lava’ onderstreept het sportieve lijnenspel van de SUV van het merk met de drietand op sublieme wijze.
De exterieuraanblik wordt verder bepaald door de elementen van het Nerissimo-pakket (getinte lichtunits, een grille en logo’s in zwart chroom, raamomlijsting in de kleur hoogglans zwart, portiergrepen in exterieurkleur en gepolijste uitlaatsierdelen), gelamineerd privacy glass,
21 inch Helios lichtmetalen velgen, eveneens afgewerkt met matte lak, en rode remklauwen.

Het Brembo Dual Cast met zes zuigers zorgt voor uitstekende remprestaties.

Binnenin de Levante Vulcano kenmerkt elk afwerkingsdetail zich door sportieve elegantie.
De verwarmde en geventileerde lederen stoelen met volnerf-leder zijn voorzien van elektrische verstelling met geheugen en opgestikte Trident-logo’s
in een contrasterende kleur. Er is keuze uit de kleuren zwart met rood contrasterend stiksel of rood met zwart contrasterend stiksel, kleuren die het ‘vulkanische’ karakter van het model onderstrepen.

De exclusieve uitstraling van de Levante Vulcano limited edition wordt verder versterkt door de interieur-sierdelen in hoogglans koolstofvezel.
Dat materiaal wordt tevens gebruikt voor de schakelpaddles en het inzetstuk op het elektrisch verstelbare sportstuurwiel.
Op de middentunnel is een verchroomd aluminium badge aangebracht met de legendarische drietand samen met het nieuwe Vulcano-logo en de tekst ‘one of 150’.

De standaarduitrusting is verder aangevuld met een Bowers & Wilkins premium sound system, het soft close sluitsysteem voor de portieren, parkeersensoren voor en achter en de full-LED Matrix adaptieve koplampen.

De Levante Vulcano limited edition is per direct te bestellen vanaf € 113.800 voor de 350 pk-versie en € 125.150 voor de uitvoering met 430 pk
(Luxemburg: respectievelijk € 110.050 en € 121.050).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bram Vanhengel
Sales, Marketing & PR Manager
Maserati West Europe
Tel.: +32 497 50 27 70
E-mail bram.vanhengel@maserati.com

# # # # # # # #

24 oktober 2018

Maserati Multi 70 wint negenendertigste Rolex Middle Sea Race

 • Maserati Multi 70 finisht in 2 dagen, 11 uur, 54 minuten en 58 seconden
 • Skipper Giovanni Soldini: “Het was een prachtige strijd!”
 • In november doet Maserati Multi 70 mee aan de RORC Transatlantic Race

Utrecht, 24 oktober 2018 – De Maserati Multi 70 voer afgelopen maandag om 22.54 uur lokale tijd (20.54 Nederlandse tijd) als eerste over de finish van de negenendertigste Rolex Middle Sea Race. 

Ze legde de 606 mijl van de historische Maltese regatta af in 2 dagen, 11 uur, 54 minuten en 58 seconden. 

PowerPlay – de directe concurrent van Maserati Multi 70 – werd tweede in 2 dagen, 13 uur, 36 minuten en 48 seconden.

Skipper Giovanni Soldini en zijn team aan boord van de Maserati Multi 70 voeren op zaterdag 20 oktober om 11.00 lokale tijd (09.00 Nederlandse tijd) over de startlijn in de Grand Harbour van Malta.
Geholpen door 15 knopen noordoostenwind zetten ze meteen koers naar Sicilië. Na het passeren van Capo Passero liep Maserati Multi 70 schade op aan de hydraulische cilinder van het grootzeil, maar gelukkig wist de bemanning het probleem snel op te lossen.
Slechts een uur later ging echter het roer kapot.

“We realiseerden ons de ernst van de situatie en haalden direct het beschadigde roer uit het water”, legt Soldini uit.

“We hadden niks geraakt, dus denken we dat het een constructiefout is geweest. Onze concurrent PowerPlay – waarmee we op dat moment in gevecht waren – nam de koppositie van ons over, maar uiteindelijk raakten we niet meer dan een paar meter achterop.”

Een belangrijk moment in de zeilwedstrijd was de beslissing van Soldini en Vittorio Bissaro om de Straat van Messina vanuit het oosten te naderen. Dit gaf de Maserati Multi 70 een duidelijk voordeel ten opzichte van PowerPlay.

“De nacht van zondag op maandag was het moeilijkst”, aldus Soldini. “We passeerden toen een grote bui met stormwinden, donder, bliksem en windstoten tot wel 50 knopen. Na een ontzettend lastige manoeuvre wisten we er snel en zonder schade uit te komen.”

Maandag 22 oktober was eveneens buitengewoon uitdagend voor Soldini en zijn bemanning, want PowerPlay had vlak voor het laatste stuk van Lampedusa naar Malta vrijwel haar hele achterstand goedgemaakt. 

“Omdat we nog steeds te maken hadden met een beschadigd roer, wisten we niet zeker of we de aanvallen van PowerPlay wel konden afslaan, maar tot onze grote verrassing is het gelukt.”

“Het was een fantastische wedstrijd”, gaat Soldini verder. “PowerPlay gaf niet op en dat zorgde voor een prachtige strijd.

Ik wil het Maserati Multi 70-team ontzettend bedanken, want iedereen heeft een topprestatie geleverd.”

De bemanning van de Maserati Multi 70 bestaat uit kapitein Soldini en zeven professionele zeilers:
Vittorio Bissaro, Guido Broggi, Nico Malingri en Matteo Soldini uit Italië, Carlo Hernandez Robayna en Oliver Herrera Perez uit Spanje en François Robert uit Frankrijk.

De volgende wedstrijd waar Maserati Multi 70 aan zal deelnemen is de RORC Transatlantic Race, die op 24 november op Lanzarote in de Canarische Eilanden begint.

Maserati is de hoofdsponsor van de trimaran, met Aon als mede-sponsor en Ermenegildo Zegna als officiële kledingsponsor.
Speciale dank gaat uit naar Boero Bartolomeo S.p.A. en Garmin Marine.

Bron: Press release Maserait
meer informatie bij:

Bram Vanhengel
Sales, Marketing & PR Manager
Maserati West Europe
Tel.: +32 497 50 27 70
E-mail bram.vanhengel@maserati.com

# #

27 september 2018

Maserati introduceert de nieuwe Ghibli Ribelle

 • Gelimiteerde productie van slechts 200 auto’s
 • Uitgevoerd in stijlvolle Nero Ribelle micakleur met speciale uiterlijke en interieuraccenten
 • Beschikbaar met alle motoriseringen: 275 pk diesel en 350 & 430 pk benzine

Zellik, 27 september 2018 – Maserati heeft de rol van de Ghibli binnen het modelprogramma nog nadrukkelijker aangezet met de introductie van een nieuwe limited edition die met ingang van oktober leverbaar wordt. Deze Maserati ‘Ghibli Ribelle’, die in een beperkte oplage van slechts 200 exemplaren wordt uitgebracht in de EMEA-regio, onderscheidt zich door exclusieve designaccenten en stijlvolle interieurdetails. De meest opvallende daarvan is de elegante mica carrosseriekleur ‘Nero Ribelle’, waarmee het design van de auto maximaal tot zijn recht komt.

Deze nieuwe Ghibli limited edition is te combineren met alle drie beschikbare motoren: de 275 pk sterke V6 turbodiesel en de twee benzinevarianten, in beide gevallen een biturbo V6 met naar wens 350 of 430 pk. Die laatste twee zijn ontwikkeld door Maserati Powertrain en worden gebouwd in de Ferrari-fabriek in Maranello.

Deze nieuwe Ghibli limited edition is te combineren met alle drie beschikbare motoren: de 275 pk sterke V6 turbodiesel en de twee benzinevarianten, in beide gevallen een biturbo V6 met naar wens 350 of 430 pk. Die laatste twee zijn ontwikkeld door Maserati Powertrain en worden gebouwd in de Ferrari-fabriek in Maranello.

Al bij de eerste oogopslag is de ‘Ghibli Ribelle’ een opvallende, stijlvolle verschijning dankzij de bijzondere ‘Nero Ribelle’ kleurstelling. Die looks worden verder aangezet door de exclusieve, in hoogglans zwart uitgevoerde 19 inch Proteo-velgen die voor deze gelegenheid zijn voorzien van contrasterende rode accenten. Ook de remklauwen zijn in rood uitgevoerd.

Het interieur van de ‘Ghibli Ribelle’ heeft een two-tone zwart/rood dashboard, zwarte deurpanelen, een rode middenarmsteun en een zwartlederen sportstuur met tone-on-tone stiksels en schakelpaddels. De sportstoelen (met 12 geheugenposities) zijn bekleed met premium leer, opnieuw two-tone in zwart/rood met contraststiksels, een combinatie die exclusief aan deze limited edition is voorbehouden.

Het unieke karakter van het interieur van deze Ghibli limited edition krijgt nog meer glans dankzij een chroom/aluminium embleem met het legendarische drietandlogo en het nieuwe Ribelle-beeldmerk. Het embleem is op de met Black Piano hout afgewerkte tunnelconsole bevestigd, waar hij duidelijk zichtbaar is voor alle inzittenden en blijk geeft van het unieke, exclusieve karakter van dit model. 

Aanvullend levert Maserati voor de ‘Ghibli Ribelle’ limited edition het optionele Ribelle Plus pakket, met onder meer donkere privacy ramen voor een verbeterde temperatuur- en geluidsisolatie, adaptieve full-LED Matrix koplampen, het Harman Kardon premium sound system en een sunroof.

De ‘Ghibli Ribelle’ wordt vanaf oktober leverbaar in de EMEA-regio in een oplage van slechts 200 exemplaren.

Voor meer informatie over Maserati in België: https://www.maserati.com/maserati/be/nl

Voor meer informatie over Maserati: www.media.maserati.com

Bron: Maserati Benelux
Bram Vanhengel
Sales, Marketing & PR Manager
Maserati West Europe
Tel.: +32 497 50 27 70
E-mail bram.vanhengel@maserati.com

# # #

18 mei 2018

Klassieke Maserati’s de baan op tijdens elfde Grand Prix de Monaco Historique

* 19 klassieke Maserati’s actief tijdens Grand Prix de Monaco Historique

* Maserati 6CM eindigde als derde in de A-Series-raceklasse

* Van de vierendertig C-Series-auto’s waren maar liefst twaalf Maserati’s

Zellik, 18 mei 2018 – Afgelopen weekend gingen honderdtachtig klassieke racewagens het circuit van Monaco op tijdens de Grand Prix de Monaco Historique 2018. 

19 daarvan waren Maserati’s, zoals de Formule 1-titelwinnende 250F, de legendarische 300S en de zeer zeldzame 6CM en V8RI.
Voor de elfde editie van de Grand Prix de Monaco Historique werden de populaire vooroorlogse raceauto’s weer opgesteld (vorig jaar waren ze afwezig). 

De Grand Prix-wagens – die na de Tweede Wereldoorlog de aanduiding Formule 1 kregen – streden afgelopen weekend in de zogenoemde A-Series, waaraan twee Maserati’s meededen. 

De 6CM van Anthony Sinopoli eindigde op de derde plaats. Maserati bouwde tussen 1936 en 1940 slechts 27 6CM’s, waarvan er nu nog 13 over zijn.
Allemaal waren ze uitgerust met een geavanceerde voorwielophanging, die het mogelijk maakte om de vering aan te passen aan de diverse circuits waarop werd geracet.

Er deden slechts twee vrouwelijke coureurs mee aan de Grand Prix de Monaco Historique. 

Een ervan was Julia de Baldanza, die in haar Maserati A6GCM (1952) uitkwam in de B-Series. In dezelfde klasse reden ook vier Maserati 250F’s mee,
waaronder de kampioenschapsauto van Juan Manuel Fangio uit 1957.

Van de vierendertig deelnemers aan de C-Series-race waren maar liefst twaalf Maserati’s: vijf van het type 300S, zes van het type A6GCS en één 200SI. 

Een Lister met een Maserati-motor uit 1956 werd door coureur Ben Short naar de tweede plek gereden.

Maserati was echter ook buiten het circuit aanwezig. Zo verwelkomde het merk met de drietand zijn gasten bij het gebouw van de Yacht Club De Monaco,
waar op het terras een 3500 GT Vignale Spyder en 250F tentoon waren gesteld. 

Maserati heeft recent zijn samenwerking met de Yacht Club De Monaco verlengd. De fabrikant levert de officiële auto van de vereniging.

Voor meer informatie:

Bram Vanhengel
Sales, Marketing & PR Manager
Maserati West Europe
Tel.: +32 497 50 27 70
E-mail bram.vanhengel@maserati.com

# # # #

5 maart 2018

Touring Superleggera Sciàdipersia

Na de Disco Volante op basis van de Alfa Romeo 8C en de Berlinetta Lusso rond een Ferrari F12, bouwt Tourig Superleggera nu tien exemplaren van deze Sciàdipersia rond een Maserati GranTurismo.

Een tongbreker, die nieuwe GranTurismo van de Italiaanse carrossier Touring Superleggera. Sciàdipersia heet de jongste creatie uit Milaan. Naar de sjah van Iran die in 1958 van Touring een op maat gemaakte snelle cruiser kreeg op basis van de Maserati 5000 GT.
Ook nu schuilt er een Maserati onder.
De wagen debuteert op het Autosalon van Genève.

Belgisch design

“Ik wilde een moderne interpretatie van een gran turismo maken”,
aldus de Belgische designer Louis de Fabribeckers. De Sciàdipersia heeft geen spatje retro, eigenlijk verwijst slechts enkel zijn lange achterkant wat naar de oorspronkelijke 5000 GT van de sjah.
“Maar het opzet is net hetzelfde als wat de sjah van Iran destijds aan ons bedrijf vroeg: een coupé waarin je lang met hoge snelheid kan reizen in alle comfort. Dit is een echte vierzitter.”

De Touring Superleggera Sciàdipersia behoudt de V8 uit de Maserati,
die 460 pk en 520 Nm naar de achterwielen stuurt.
Zijn top bedraagt 301 km/h en hij haalt de 100 km/u in 2,7 seconden.
Het nog steeds volledig met de hand vervaardigde koetswerk bestaat voor het eerst bij Touring meer uit koolstofvezel dan uit aluminium.

De bouw neemt een half jaar in beslag. Over de prijs van de Sciàdipersia blijft Touring discreet. Nu is zo’n Maserati GranTurismo nog de duurste niet op de tweedehandsmarkt. Noem dat gerust een meevaller.

Bron: https://www.autowereld.be/autonieuws/prototypes-en-concept-cars/touring-superleggera-sciadipersia-draagt-maserati-dna.html

# # # # # # # # # # #

16 januari 2018

Maserati betrekt nieuw Benelux-kantoor in Zellik

 • Maserati verhuist van Mechelen naar Automotive Media Centre nabij Brussel
 • Herstructurering Maserati verkooporganisatie: Maserati West Europe verantwoordelijk voor Benelux, Frankrijk en Iberia
 • Patrice Duclos benoemd tot hoofd Maserati West Europe

Mechelen, 16 januari 2018 – Maserati Benelux verhuist met ingang van 1 februari van Mechelen naar Zellik. De importeur van het merk met de drietand vestigt zich nabij Brussel in het Automotive Media Centre.
De verhuizing valt samen met een herstructurering van het internationale distributienetwerk van Maserati, per 1 januari 2018.
Als gevolg van de nieuwe organisatiestructuur is Maserati West Europe – waarvan Maserati Benelux deel uitmaakt - per die datum ook verantwoordelijk voor de verkoop-, marketing- en serviceactiviteiten van het merk in Nederland.

In de nieuwe structuur is Maserati West Europe verantwoordelijk voor de activiteiten van Maserati in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Portugal.
Patrice Duclos is recent benoemd tot nieuw hoofd van de Maserati West Europe-organisatie, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. 

Bram Vanhengel blijft in de nieuwe functie van Country Manager Benelux verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van Maserati in België en Luxemburg, maar krijgt nu ook Nederland onder zich.

Quentin Muneret neemt als After Sales Manager de serviceactiviteiten van het merk op zich.

Nieuwe adresgegevens per 1 februari 2018:
Maserati Benelux
Automotive Media Centre
Z.1.Researchpark 20
1731 Zellik

30 juni 2017

MY18 GranTurismo & GranCabrio star at Goodwood Festival of Speed

Mechelen, June 29, 2017 – Maserati has chosen the most prestigious car culture event in the world to unveil the MY18 GranTurismo and GranCabrio. The iconic four-seater coupé makes its European premiere two days after it was revealed at the NYSE (New York Stock Exchange), while the GranCabrio makes its world debut at Goodwood Festival of Speed.

The Maserati stand at Goodwood makes its mark this year by celebrating 70 years of GranTurismo. Alongside the newly introduced GranTurismo and GranCabrio, a collection of classic GT Maserati cars will tell the GranTurismo story to the public.

GranTurismo is a genuinely Italian car concept pioneered by Maserati and remains the purest expression of the Modena based marque. The following legendary Maserati GT models will be on display at Goodwood: 

 • A6 1500: the original GranTurismo model was launched at the 1947 Geneva Motor Show featuring a 1.5-litre six-cylinder in-line engine with 65hp under a revolutionary body designed by Pininfarina.
 • 3500 GT: the first “mass-produced” Maserati made its debut in 1957, the year Fangio took the F1 title in his 250F. Its aluminium body was designed by Touring around a 3.5-litre six-cylinder engine with 230hp.     
 • Ghibli SS Coupé: named after a Saharan wind, the 1967 Ghibli was designed by Giugiaro and is considered one of the greatest Italian grand tourers. The Ghibli SS was introduced in 1970 with a larger, 4.9-litre V8 engine with 335hp.
 • 3200GT: designed by Giorgetto Giugiaro, it returned the GranTurismo concept to its former glory in 1998. The predecessor of the current GranTurismo featured a Twin Turbo 3.2-litre V8 engine with 370hp.

The restyled and further refined GranTurismo and GranCabrio models will also take on the Goodwood Hillclimb to make their global dynamic debuts in the Supercar Run.  The 1.16-mile uphill stage is considered to be the most iconic feature of the Goodwood Festival of Speed. and the Maserati runs start today, 29 June, and will continue through to Sunday 2 July.

There will be two GranTurismo MC models at the Maserati stand, one in “Rosso Magma” with a black leather/Alcantara interior and one in “Grigio Lava” with “Rosso Corallo” leather upholstery. A GranCabrio Sport will be on display in “Blu Assoluto” with a “Bianco Pregiato” interior.

On display alongside the new GranTurismo and GranCabrio, at the Maserati stand will be the flagship Quattroporte Diesel in “Blu Passione”, the Ghibli Diesel executive sports sedan in “Rosso Energia” and the Levante Diesel in “Grigio Maratea”. The Levante S recently announced for right hand markets,  will be at the “First Glance” paddock.

Alongside these iconic models, Maserati has collaborated with several renowned partners to craft the perfect GranTurismo experience of style, comfort and performance at Goodwood. As part of its partnership with Maserati, Bulgari has designed the GranTurismo owner’s watch Exclusive Edition and will unveil it at the Maserati lounge at Goodwood. Every Maserati customer who orders an MY18 GranTurismo or GranCabrio during the Festival of Speed will be presented with one of the exclusive watches.

Maserati will also begin its partnership with Caviar House & Prunier at Goodwood Festival of Speed. To celebrate, the renowned gastronomy brand will offer an exclusive caviar tasting experience to Maserati guests throughout the event.

MY18 GranTurismo & GranCabrio
The GranTurismo is the latest Maserati designed by Pininfarina and since its launch in 2007 it has evolved into one of the most iconic GT cars ever built. The GranCabrio made its debut in the 2009 Frankfurt Motor Show as a 2010 model. Both are considered to be the ultimate expression of Maserati’s passion, technology and craftsmanship and each one is unique in the supercar segment thanks to their timeless design and comfortable 4-seat interior.  

Maserati has produced more than 37,000 GranTurismo and GranCabrio models in the historic factory of Viale Ciro Menotti in Modena and relaunches the two iconic models for 2018 with an elegant and aerodynamically efficient restyling, refined interiors and a state-of-the art infotainment system. 

The streamlined range of each model comprises two distinct versions, the Sport and the MC. Both are equipped with the naturally aspirated 4.7-litre V8 engine, which was hand-crafted by Ferrari in Maranello and produces 460hp at 7,000rpm and 520Nm peak torque at 4,750rpm. A six-speed ZF Automatic Gearbox is attached directly to the V8 powerhouse. 

The Maserati Design Centre team in Turin approached the MY18 restyling by treating the timeless Pininfarina design with utmost respect. The car’s new “sharknose” hexagonal grille is inspired by the Alfieri Concept and adds a three-dimensional effect to the frontal view.

Together with the new, lower air ducts, the grille helps improve the airflow distribution and reduces aerodynamic drag from 0.33 to 0.32 for the GranTurismo and from 0.35 to 0.33 for the GranCabrio. The rear bumper has also been redesigned with an emphasis on the natural elegance of the iconic GT coupé and cabriolet, featuring a neater design with twofold layout for the Sport and MC versions. 

The interior of the GranTurismo and GranCabrio offers unparalleled comfort for four adults thanks to the individual Poltrona Frau® leather seats with integrated headrests. For 2018, the sumptuous interior features a new, high resolution 8.4” capacitive touch screen and refined ergonomics. The state-of-the art infotainment system is compatible with both Apple CarPlay and Android Auto smartphone mirroring functions. The lower console is redesigned to accommodate a user-friendly, double rotary dial made of forged aluminium and the repositioned button cluster for the car’s driving modes. The new Maserati double dial clock at the centre of the dashboard and the Harman Kardon Premium Sound system are standard on both Sport and MC versions.

# # # # # #

11 december 2016

Grugliasco bouwt Maserati nummer 100.000

Maserati bouwde alweer 100.000 auto’s in Turijn gedurende de afgelopen vijf jaar.  Dat is vele malen meer dan in Modena over eenzelfde periode is gebeurd. 

We schreven in de jaren dat Fiat de oude Bertone-fabriek overnam hoopvol over een aanstaande productie van luxe modellen.
De verbouwing van de fabriek ging in 2009 eindelijk van start na een periode van onzekerheid en strijd. Dat is dus al een geschiedenis waarna op succesvolle wijze 70.000 Ghibli’s en 30.000 Quattroporte’s zijn gebouwd. Deze laatste is met dit cijfer nu al de meest succesvolle Quattroporte ooit.
Nummer 100.000 was een witte Quattroporte editie 2017 met 3.0 V6 biturbo van 350 pk, bestemd voor de Chinese markt (foto).

Momenteel is de Ghibli de meest succesvolle Maserati ooit en de verwachting is dat de Levante, die even verderop in Mirafiori van de band rolt, die eervolle titel over zal nemen.

Intussen worden er nog maar enkele tientallen GranTurismo’s en GranCabrio’s in de oude fabriek in Modena geproduceerd.
Opvolgers van deze modellen volgen binnen niet al te lange tijd en in 2019 verwacht Maserati de compactere GT Alfieri te kunnen introduceren, die een jaar later ook als volledig elektrische sportwagen aan de wereld zal worden getoond.

Bron: https://www.autoedizione.nl/grugliasco-bouwt-maserati-nummer-100-000/

#

22 oktober 2016

Maserati geeft voorrang aan opvolger GranTurismo

De Maserati GranTurismo en Grancabrio krijgen nog voor 2020 een opvolger, terwijl de compactere coupé over vier jaar pas gelanceerd wordt.
Zoveel is inmiddels duidelijk volgens het Britse tijdschrift Autocar.
Zij spraken EMEA chef van Maserati Giulio Pastore die hen verteld dat de grote GT’s eerst aan de beurt zijn.
Voor Maserati zijn dit belangrijke modellen.
Daarmee impliceert Pastore dat lichtere sportwagens die geen volwaardige 2+2 zijn, vooral bij andere merken passen zoals Ferrari en Alfa Romeo en dat het bij Maserati geen prioriteit heeft.
Het modulaire platform is bovendien nog in ontwikkeling en zal waarschijnlijk debuteren als basis van de volgende generatie Ferrari California.

De Alfieri was dus hoe mooi ook, vooral een voorlopige stijloefening,
die pas tegen 2018 opnieuw op de tekentafel komt te liggen.
Het model wordt wél het symbool van Maserati’s vooruitgang,
want uiteindelijk zal deze coupé ook als elektrische auto het levenslicht zien.

Bron: https://www.autoedizione.nl/maserati-geeft-voorrang-aan-opvolger-granturismo/

6 augustus 2016

Maserati Levante trekt Duitse klant

Maserati Duitsland heeft in juli 41% meer auto’s verkocht het afgelopen jaar dan. De Duitse klant staart zich dus niet blind op het ‘eigen’ product als het om luxe SUV’s gaat en neemt goede alternatieven serieus.
En de in Turijn geproduceerde (foto) Levante is goed, wat ook blijkt uit de eerste bevindingen van pers en publiek. We zien het ook terug in de groeicijfers op de Italiaanse markt met +5% in juli en +2% vanaf januari gezien dankzij 981 verkochte eenheden op eigen bodem.

In Europa werd er in juli een +6% genoteerd. In sterke mate te danken aan de SUV van het merk met de drietand, aangezien de Ghibli en de Quattroporte het over het algemeen wat rustiger aan doen.
Toch zien we in het Verenigd Koninkrijk dat de sedans van Maserati het prima doen met een +25% in juli. De Levante moet daar nog debuteren. In totaal zijn er vanaf januari 4660 Maserati’s op ons continent verkocht.

Bron: 
https://www.autoedizione.nl/maserati-levante-trekt-duitse-klant/

13 juni 2016

Maserati toont update Quattroporte

Na drie jaar is het voor Italië’s grootste, de Maserati Quattroporte, tijd voor een kleine update. 

Het smaakvolle vlaggenschip uit Modena -correctie Turijn- is dankzij de aanpassingen weer van deze tijd 

en past bovendien ook qua vormgeving weer beter in het gamma dat onlangs is versterkt met de belangrijke Levante SUV. 

De update is vooral te herkennen aan het design van de grille aan de voorzijde dat dus aansluit 

op de eerder genoemde nieuwkomer en de al in 2014 getoonde concept Alfieri. 

Vanaf juni levert de dealer dit vernieuwde model. 

De zesde generatie Quattroporte is volgens FCA inmiddels circa 24.000 keer verkocht op 72 verschillende markten.

Hertekende bumpers vormen een geheel met de grille aan de voorzijde en aan de achterzijde valt op dat de bumper 

wat lager doorloopt ter vervanging van het zwarte kunststof van voorheen. 

De Quattroporte heeft hierdoor al met al wat meer body gekregen. 

Ook twee nieuwe chromen strips aan de voorkant dragen hier aan bij. 

Aan de zijkant zijn de skirts aangepast en ook de zijspiegels schijnen vanwege vernieuwde techniek iets te zijn veranderd. 

De QP is nu wat ‘dikker’. De koplamp-units zijn zoals verwacht niet aangeraakt wat volgens ons een louter economische reden heeft, 

gezien verdere aanpassingen qua stijl. Wellicht iets voor de volgende generatie, aangezien we verwachten dat het vlaggenschip 

van het merk met drietand binnen een paar jaar verder zal evolueren. 

Tussen de luchtinlaat en de radiator is een zogenaamde elektronische ‘Air Shutter’ toegevoegd 

voor een optimale temperatuurregeling van de vloeistoffen in de motor. 

Ook wordt hierdoor, samen met de hertekende bumpers, geleiders en een vlakkere bodem, de aerodynamica met 10% verbeterd. 

De optische aanpassingen aan de buitenzijde zijn dus tevens functioneel.

 

Binnenin valt uiteraard de nieuwe middenconsole op met dominant 8,4 inch beeldscherm. 

Dit komt de smaakvolle basis van het oorspronkelijke ontwerp misschien niet echt ten goede, 

maar we leven nu eenmaal in een tijd dat de behoefte van de klant vele malen belangrijker is dan het idee achter een ontwerp 

en het merk-DNA. De centrale tunnel met ronde bedieningsknop en het ontwerp van de klimaatbeheersing is ook nieuw 

en lijkt op die van de Levante. Technisch is ook onderhuids het een en ander vernieuwd. 

Dit geldt voor zaken als Adaptive Cruise Control met Stop&Go, Lane Departure Warning, 

Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist en Automated Emergency Braking. 

Optioneel is ook een nieuwe achteruitrijcamera met Surround View. 

De klimaatbeheersing is ook veel comfortabeler nu dankzij AQS (Air Quality Sensor) dat geen luchtjes en deeltjes toelaat. 

Nieuw zijn de edities GranLusso en GranSport die ook aan de buitenzijde van elkaar verschillen. 

Deze namen behoeven geen uitleg en de aanduiding voor de meest sportieve uitrusting klinkt liefhebbers uiteraard bekend in de oren. 

Dankzij deze edities, hebben de variaties Quattroporte een nog sterker onderscheidend karakter. 

Op de achterzijde van de Quattroporte S Q4 staat voortaan aaneengesloten deze aanduiding (SQ4). 

Vermoedelijk om meer onderscheid te creëren met de Giulia Q4. 

Ermenegildo Zegna is verantwoordelijk voor het interieur van de Gran Lusso.

 

Motorisch gezien zijn er milde aanpassingen die de prestaties ten goede komen:

 

De 3,8 l V8 benzine 530 pk, met een iets hogere top van 310 km/u.

De 3,0 l V6 benzine 410 pk,  met een iets hoger top van 286 km/u voor de Quattroporte S en S Q4.

De 3,0 l V6 benzine met 20 pk meer -voortaan 350 pk- en een hogere top van 270 km/u en een snellere sprint van 0-100 km/h (5,5 seconden)

De 3.0 l V6 diesel met iets hogere top van 252 km/u voor de 275 pk en 242 km/u voor de in Italië leverbare 250 pk.

Bron: https://www.autoedizione.nl/maserati-toont-update-quattroporte/

28 maart 2016

LEVANTE: EEN WIND UIT HET OOSTEN BEDOELD OM TE INSPIREREN

De Levante is een warme, Mediterrane wind die in een oogwenk kan veranderen van zacht in stormachtig. Met een uniek design en gebouwd om gehoord te worden maakt Maserati Levante een onvergetelijke indruk dankzij de ultieme combinatie van prestaties op de weg en terreincapaciteiten die u de vrijheid geven om uw ambities waar te maken. De Maserati van de SUVs staat er!

De Levante is een SUV als geen andere. Hij belichaamt de passie, gesofisticeerde engineering en exclusiviteit die typisch zijn voor elk voertuig dat tot op heden werd ontwikkeld en vervaardigd door Maserati in het hart van Italië, sinds de oprichting in 1914.

~100% sportwagen, 100% Maserati. Welke weg er ook voor u ligt, de Levante is er klaar voor. Hij kan de meest uitdagende terreinen en weersomstandigheden aan, om u daar te brengen waar u wil zijn en te doen wat u wil doen.

Als een golf die op vormgeving wachtte: de gestroomlijnde vormen van Levante omhelzen pure poëzie. Levante is veel meer dan een voorbeeld van Maserati’s schitterend auto-design. Hij wordt gekenmerkt door een toonaangevende aerodynamica met standaard actieve grill sluiters en luchtvering die het voertuig een buitengewoon lage luchtweerstandcoëfficiënt geven en optimale motorkoeling garanderen in alle rij-omstandigheden.

De Levante is een hedendaags symbool van de topengineering en het meester-vakmanschap van het bedrijf: de aangenaamste manier om van elk punt A naar elk punt B te geraken.

# # #

13 februari 2016

Teaser Levante

Maserati laat ons in spanning afwachten op de
komst van de Levante.

Inschrijven op hun nieuwsbrief kan je via de officiële
website van Maserati

26 januari 2016

Maserati Levante productierijp

De iets vertraagde SUV Maserati Levante is nu toch eindelijk klaar om van de band te rollen. Dat was officieel al een maand of 5 geleden de bedoeling. Hier zien we bij wat laatste koud weer tests de eerste plaatjes van het interieur van deze op het oog toch wel fraai gelijnde SUV. Niet Detroit zoals eerde de bedoeling was, maar Genève krijgt de primeur van de onthulling.

Marktcondities dwingen FCA ertoe, om het gamma van Maserati toch wat langzamer te verversen. Hoewel de verkoop in Europa gunstig verliep (+6,4%) in 2015, is vooral in de VS terrein verloren (-9,6%, 11.700 eenheden). Naast de nieuwe belangrijke SUV valt er een update te verwachten voor Ghibli en Quattroporte. Daarbij wordt het uiterlijk ook op milde wijze geretoucheerd en zijn er aanpassingen voor het interieur. 

De verkoopdoelstelling voor dit jaar is volgens Maserati-baas Harald Wester vastgesteld op 50.000 eenheden. En behoorlijke doelstelling, maar met de komst van de Levante is er heel wat mogelijk, aldus de CEO.

Bron: https://www.autoedizione.nl/maserati-levante-productierijp-en-update-voor-quattroporte/

#

17 december 2015

Maserti to compete in the 2016 GT4 Championships

The final round of the 2015 Trofeo World Series took place at Abu Dhabi’s Yas Marina circuit last weekend, bringing the sixth and final season in Maserati's single-make series to a close. This, however, will not be the end of Maserati's sporting activities: the GranTurismo MCs will be back on track in 2016 competing in the international GT4 series run by private teams

 

Over 20 cars across 10 different teams have confirmed their participation and the teams have already taken delivery of their cars and have begun to make the necessary modifications to bring them into line with the new category's regulations.


The return to the GT4 category comes after a debut season in the 2009 European GT4 championship and as a result of the positive feedback from three 'test races' in 2015, at Road America, Laguna Seca and Misano.
Next season, Maserati will be battling on two fronts: in the European GT4 Championships and the US Pirelli World Challenge

The modifications required for GT4 homologation concern the engine and aerodynamics. The car's overall technical make-up will remain unchanged: the 4700cc engine, electro-actuated transmission with paddle-shift commands and a kerb weight of 1410 kg will stay. The fitting of an air scoop will reduce the car's power output to 430 bhp from its current 488 bhp while a newly-designed rear spoiler and modified diffuser will bring the car's performance into line with that of the other GT4 cars.

The GranTurismo MCs final set up will be established during the official pre-championship Balance of Performance (BoP) tests where the GT4 SRO homologation standards will be completed.

Maserati will provide technical support and replacement parts for the private teams competing in the championship, using  the experience and knowledge built up over six years in the Maserati Trofeo Championship.

“The Pirelli World Challenge, and the new European GT4 series, is an excellent opportunity for Maserati and all those teams and clients who want to race with a marque steeped in character and history. The budget is accessible and the series highly competitive and professional,” said Roberto Bozzi, Sales & Marketing Motorsport Manager for Maserati.

Maserati will be tracking the performance of the teams competing in Europe and the USA and will shortly provide details for a special award for the best Maserati driver and team.

"It is an incentive and recognition for drivers and teams that will again lead Maserati's fight against top competition in the form of Porsche, Aston Martin and Chevrolet," said Roberto Bozzi.

Maserati GranTurismo MC GT4 on Youtube: https://youtu.be/ovJjr_Bp_0A

#

11 maart 2015

Opvolger Maserati GranTurismo in 2017

Er zijn een paar details naar buiten gekomen over de toekomstige Maserati GranTurismo. 

Vorig jaar werd reeds bekend dat de grote elegante GT van het merk met de drietand gewoon een opvolger zal krijgen en niet geschrapt zal worden.

Goed nieuws voor de fabriek in Modena waarschijnlijk (tenminste als Grugliasco niet gekozen zal worden), al zal het pas in 2017 zijn dat het topmodel zal worden vervangen. 

Maar Maserati heeft het dan ook druk zat met de aanstaande introductie van een SUV eind dit jaar en de compactere GT op basis van de concept Alfieri in 2016. 

Deze laatste is in Genève uitgeroepen tot mooiste concept trouwens en zal behalve met achterwielaandrijving ook met vierwielaandrijving op de markt verschijnen.

Dat geldt niet voor de opvolger van de GranTurismo, waarvan overigens geen open variant meer op de markt zal komen. 

Ook de toekomstige GT wordt de enige Maserati waar geen vierwielaangedreven versie van zal bestaan. 

Dat zegt Peter Danton van Maserati Europa in een interview, die verder weet te vertellen dat de volgende iets compacter zal zijn dan de huidige. Het wordt mogelijk formaatje Ghibli en met een indrukwekkende 3.8 V8 Biturbo van meer dan 550 pk. 

De veel compactere Alfieri zal intussen als coupé en spyder op de markt verschijnen en vooral met V6 turbomotoren worden uitgerust.

 

Bron: http://www.autoedizione.nl/opvolger-maserati-granturismo-in-2017

23 februari 2015

Maserati & Soldini

Een indrukwekkende 600-mijl offshore race rond 11 van de mooiste Caribische eilanden.

Soldini en zijn crew, zijn met hun Maserati VOR 70 gestart aan hun eerste uitdaging van 2015!

Meer info via: http://bit.ly/1a6uj1k

28 januari 2015

Maserati SUV Levante heeft sneeuwpret

Het is een nieuwe rage bij de exclusive merken Bentley en nu Maserati om een SUV te lanceren. Tijdens testen in Duitsland hebben wij de nieuwe Maserati Levante gespot in het sneeuwrijke Zweden. Het is een Mule dus veel is nog mogelijk.

De Levante wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Ghibli en de Quattroporte maar het platform is aangepast voor het nieuwe off road model. Er gingen geruchten dat deze Levante gebouwd zou worden op het platform waar ook de Jeep Grand Cherokee op gebouwd is maar die geruchten gaan nu in de prullenbak.Ook de motoren zijn afkomstig van de Ghibli en de Quattroporte en wat we ook terugvinden in het Q4 (AWD) vierwielaandrijvingsysteem van Maserati. Deze body mule die we zien is nog van de Ghibli maar de wielkasten zijn al vergroot want de Levante wordt breder en natuurlijk hoger. Het extra gewicht op het dak is voor testwerkzaamheden maar ook om de vorm van de daklijn te bekijken.

 

Wij verwachten deze Maserati Levante SUV op de IAA Autosalon van Frankfurt in September 2015. Leveringen van dit model gaan dan direct in 2016 van start.

 

Bron: http://www.autoliefhebber.com/maserati-levante-heeft-sneeuwpret-p-3704.html

# # #

7 januari 2015

Maserati ziet verkoop in België met 452% stijgen

Als er één automerk is waar de champagnekurken met nieuwjaar geknald hebben, dan is het wel bij Maserati. Uit de officiële cijfers van Febiac blijkt dat de verkoop van het Italiaanse sportwagenmerk in ons land met maar liefst 452% gestegen is. Van 59 stuks in 2013 naar 326 voertuigen in 2014.

Waar de globale markt voor nieuwe voertuigen in België het afgelopen jaar licht gekrompen is, is dat bij Maserati net geëxplodeerd. Vroeger nog het kleine broertje van dat andere exclusieve Italiaanse merk Ferrari maar afgelopen jaar zijn de rollen volledig omgedraaid.

Sales- en marketingverantwoordelijke Laurent De Backer van Maserati is bijzonder tevreden: «Ik zit hier nu al een tijdje en dit hebben we nog nooit meegemaakt. Onze drie dealers verkochten tussen de 15 en 20 wagens per jaar, afgelopen jaar zaten ze allemaal rond de magische grens van 100 wagens, dat is du jamais vu.»

Diesel

De hoofdreden voor de stijging is het nieuwe model, de Ghibli (foto) die -en dat is ook nieuw- ook met een dieselmotor te verkrijgen is. De wagen is een stuk goedkoper hoewel dat natuurlijk relatief is. Basisprijs voor de wagen start bij 67.000 euro terwijl je vroeger 120.000 euro op tafel moest leggen om met een Maserati rond te rijden. Ook de belasting op inverkeersstelling en de voordelen van alle aard zijn maar een fractie van de vorige generatie wagens..

De Backer: «We slagen er in voor de grote groep van zelfstandigen en bedrijfsleiders een aantrekkelijk alternatief te zijn omdat we nu een wagen kunnen aanbieden die nog altijd voldoende exclusief is maar die ook kan dienen voor dagelijks gebruik.»

Ook voor dit jaar blijven d» ambities hoog. «Onze CEO wil de productie gevoelig opdrijven tot 55.000 wagens per jaar terwijl we een paar jaar geleden nog maar 7.000 wagens per jaar produceerden.»

Bron: http://nl.metrotime.be/2015/01/06/must-read/maserati-ziet-verkoop-in-belgie-met-452-stijgen/

22 december 2014

Buone Feste - Prettige feestdagen

Het Maserati club bestuur, Maseratisti Fiamminghi,

wenst u allen prettige feestdagen,
een voorspoedig, gezond en veilig op de weg 2015!!!

Met warme winter-groeten,

Steven, Gretel, Davy, Wim, Patrick H., Guido, Patrick D.

 


 

1 september 2014

ACG Maserati vanaf nu ook in Brussel

ACG Maserati heeft sinds 1 septembeACGr naast haar vestiging in Gent nu ook een nieuwe concessie op Evere Square 

en dat met een volledig nieuw team. De timing van de opening in Evere is perfect, 

want dit jaar viert Maserati haar 100ste verjaardag.

De opening van ACG Maserati Brussels zal dan ook volledig in het teken staan van de Maserati Centennial!

 

Maserati rolt momenteel een strategie uit om van 6.500 wagens in 2012 naar 50.000 wagens te groeien in 2015. 

Met de komst van de nieuwe Quattroporte en de Ghibli is Maserati bijzonder goed op weg om deze forse ambities waar te maken. 

In de nabije toekomst breidt het gamma nog uit, hetgeen zal leiden tot het succesvol realiseren van de groeistrategie. 

ACG Maserati groeide de afgelopen jaren onder leiding van general manager Mathias Goos bijzonder snel en gelooft sterk 

in de definitieve doorbraak van Maserati op de Belgische markt.

18 juli 2013

Het nieuwe oldtimerstatuut est arrivé

BRUSSEL – Na zeven jaar intens onderhandelen, haalt de BFOV haar slag thuis met het nieuwe oldtimerstatuut. Ingevolge de publicatie in het Belgisch Staatsblad van 26/06/2013, treedt dit nieuwe oldtimerstatuut in voege op 01/07/2013 en zullen liefhebbers veel vrijer kunnen genieten van hun geliefkoosde oldtimer. 

We wensen u een zonovergoten zomer toe en dit .... met het nieuwe oldtimerstatuut.

Aandachtig te lezen communiqué
Af te drukken tweetalig foldertje dat u dient te bewaren bij uw boorddocumenten
Tweetalige wettekst

 

Impact op de verzekeringscontracten - Opgelet!

a) voor diegenen die NIET VERZEKERD zijn via de BFOV

Ingevolge het nieuwe oldtimerstatuut zullen verschillende verzekeringsmaatschappijen hun polissen moeten aanpassen en zullen zij waarschijnlijk hun premies verhogen. We raden iedereen aan om hun polis na te kijken en eventueel te laten aanpassen voor 1 juli, want deze polissen namen meestal tekstueel de wettekst over die tot op heden van toepassing was.

Vergeet vooral niet dat u uw contract onmiddellijk kan opzeggen indien er een premieverhoging doorgevoerd wordt ZONDER VOORAFGAANDELIJK AKKOORD. Misschien de ideale gelegenheid om over te schakelen naar het contract van de BFOV.

b) voor diegenen die WEL VERZEKERD zijn via de BFOV en de makelaar MARSH

Er verandert totaal niets voor u, noch aan de voorwaarden, noch aan de premies! De beperkingen die nu voorzien worden door de wet zijn dezelfde beperkingen als deze sinds het ontstaan van ons verzekeringscontract.

We hebben net de kaap van 20.500 verzekerde voertuigen overschreden via onze verzekeringsmakelaar MARSH en we zijn op weg om een nog betere service te bieden aan onze oldtimerliefhebbers. 

Om onze voorwaarden en tarieven te raadplegen

 

De meest gestelde vragen

1. Wat met de straal van 25 km?

Gelet op het feit dat de oude wettekst vervangen werd door de nieuwe is er geen sprake meer van de straal van 25 km en valt deze beperking dus weg..

2. Mag ik met de O-plaat in het buitenland rijden?

Ja want de O-plaat is een gewone nummerplaat die geldig is in het buitenland.

3. Mag ik een aanhangwagen of caravan trekken met mijn oldtimer ingeschreven met een O-plaat?

Ja dit is toegelaten.

4. Wat is het sleepgewicht van mijn oldtimer?

Tot op heden werd er geen sleepgewicht toegekend voor oldtimers ingeschreven met een O-plaat. De BFOV heeft tijdens de onderhandelingen steeds gepleit om een sleepgewicht toe te kennen aan deze oldtimers teneinde onnodige discussies te vermijden. Een voorakkoord bestaat erin om een sleepgewicht toe te kennen hetzij via :

 • een bestaand PVG nummer
 • de eventuele vermelding ervan op een identificatieplaatje
 • het onderhouds- of handleidingboekje van het voertuig of zelfs aan de hand van aangetoonde documentatie
 • een formule die toegepast wordt door de GOCA op basis van artikel 21 van het KB 15.03.1968

Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuwe instructie om dit sleepgewicht te bepalen. Van zodra deze instructie in voege zal treden zullen we u hieromtrent zeker tijdig informeren.

5. Is mijn trekhaak onderworpen aan een periodieke keuring zoals dit voorzien is voor moderne voertuigen?

Neen, de periodieke keuring is niet van toepassing, noch voor de oldtimer zelf, noch voor de trekhaak.

6. Erratum BFOV : Document 'Staat van het voertuig'

Tijdens onze communicatie van 26.06.2013, hebben we een flyer opgesteld die u kon afprinten om toe te voegen aan uw boorddocumenten.

Het puntje C op dit document maakte melding van het feit dat de oldtimers met een O-plaat een keuringsbewijs 'Staat van het voertuig genaamd' moesten bezitten. De meeste voertuigen ingeschreven met een O-plaat zijn sowieso in het bezit van dit document en dit wordt nu rechtstreeks afgeleverd bij elke nieuwe inschrijving.

Maar, tijdens de overschakeling naar de Europese nummerplaat hebben vele liefhebbers hun oude traditionele nummerplaat omgewisseld voor een Europese O-plaat en dit door middel van een administratieve procedure ZONDER dat de oldtimer een technische keuring moest ondergaan.

Tijdens onze overlegvergadering op donderdag 04.07.2013, werd de beslissing genomen dat deze liefhebbers zich niet naar de technische keuring moeten begeven, noch in het bezit hoeven te zijn van het document 'Staat van het voertuig'. Het feit dat de oldtimer een O-plaat bezit is voldoende om aan de ordediensten aan te tonen dat het voertuig vrijgesteld werd van een periodieke keuring.

We hebben intussen onze folder aangepast die u opnieuw kan afprinten via de volgende link: klik hier

Opgelet: in het magazine dat onderweg is werd de oude folder nog toegevoegd. We zullen een nieuwe drukken en meesturen met ons magazine van de maand augustus.

7. Wat mag de technische keuring controleren met het oog op het bekomen van een O-plaat?

De verschillende keuringsstations moeten de instructie toepassen van de FOD Mobiliteit en Vervoer. Er is een nieuwe instructie in de maak teneinde deze gelijk te schakelen met de nieuwe wetgeving en van zodra deze van toepassing is zullen we u hierover informeren.

ntussen blijft de volgende instructie van toepassing: klik hier

8. Attest 'Oldtimerverklaring'

We melden u dat de Oldtimerverklaring geen enkele waarde meer heeft gezien deze nog de oude wettekst weergeeft. U hoef deze verklaring dus niet meer mee te sturen met het roos aanvraagformulier tot inschrijving van een voertuig gezien deze voorzien wordt van de stempel 'Enkel Oldtimer'.

9. Hoe overschakelen van het gewone statuut naar het oldtimerstatuut?

Veranderen van statuut kan enkel door het voertuig aan te bieden aan de technische keuring en om alzo een herinschrijving aan te vragen als oldtimer. U ontvangt op de keuring een roos aanvraagformulier tot inschrijving van een voertuig dat u moet overhandigen aan de verzekeringsmakelaar. De verzekeringsmakelaar vraagt de nieuwe O-plaat aan die u door Bpost thuis of op een plaats naar keuze geleverd zal worden. U dient wel 30 EUR te betalen aan de postbode.

Het is raadzaam om deze wijziging aan te vragen tijdens de maand waarin u het voertuig op uw naam destijds heeft ingeschreven, dit om te vermijden dat u twee maal een forfaitaire verkeersbelasting zou moeten betalen. Bijvoorbeeld: het voertuig werd op uw naam ingeschreven op 15/09/2009, ga over tot de wijziging tijdens de maand september.

Er wordt geen bijzondere inverkeersbelasting (BIV) geheven gelet op het feit dat het om een herinschrijving gaat op naam van dezelfde titularis.

10. Mijn oldtimer is nog steeds voorzien van een traditionele nummerplaat (dus geen O-plaat). Ik heb nooit stappen ondernomen om deze om te wisselen naar een Europese O-plaat. Ik bezit al dan niet de toenmalige oldtimerverklaring. Ik ben niet meer naar de keuring geweest sinds x-aantal jaren. Ben ik in regel met de huidige wetgeving?

Neen, u bent helemaal niet meer in regel met de huidige wetgeving. Uw voertuig wordt trouwens aanzien als een gewone personenauto en niet als oldtimer! Hierdoor is de geldigheidsdatum van de technische keuring vervallen zelfs indien u destijds kon genieten van een vrijstelling door middel van de oldtimerverklaring.

Wat nu?

 • u kan opnieuw naar de keuring gaan met het oog op een jaarlijkse keuring waar u dan een geldig keuringsbewijs zal ontvangen.
 • u kan naar de technische keuring gaan met het oog om een O-plaat aan te vragen - zie procedure hernomen in vraag nr 9

11. Bestaan er O-platen voor gemotoriseerde twee- of driewielers?

Neen nog niet maar we werken momenteel aan een oldtimerstatuut voor de gemotoriseerde twee- of driewielers en waar er een O-plaat zal ontstaan voor deze voertuigen (motorfietsen en bromfietsen).

Dit vergt een aanpassing van het Koninklijk besluit van 10.10.1974 die verschillend is van het onlangs aangepaste KB in verband met het nieuwe oldtimerstatuut. We houden u op de hoogte van de vooruitgang van dit dossier.

12. Mag ik occasioneel een huwelijk rijden met een O-plaat?

Voor zover het vervoer occasioneel gebeurt (+/- 2 keer per jaar) en waarvoor geen vergoeding betaald wordt, en dat het om een vriendendienst gaat voor een lid van uw club of een lid van de familie, is dit uiteraard toegelaten.

Vanaf het ogenblik dat u de oldtimer geregeld gaat gebruiken voor het rijden van huwelijken en dit tegen vergoeding, dan is dit verboden met een O-plaat en dient de oldtimer aanzien te worden als ceremoniewagen.

13. Ik heb mij aangeboden aan de technische keuring met een bedrijfsvoertuig van minder dan 30 jaar oud maar men heeft geweigerd mijn oldtimer te keuren.

Inderdaad er zijn een aantal liefhebbers die huiswaarts mochten keren zonder keuring. De BFOV heeft inlichtingen ingewonnen bij de GOCA en het blijkt dat de informatica nog niet aangepast werd aan de nieuwe wetgeving. Ze vragen nog een aantal weken geduld voor dit type van voertuigen.

14. Quid met de landbouwvoertuigen van meer dan 25 jaar onder een normale nummerplaat?

Na het in voege stellen van de nieuwe G-nummerplaat van rode kleur, zijn er nog een aantal nieuwigheden op komst voor de landbouwvoertuigen, zoals bijvoorbeeld een verplichte periodieke keuring.

Dankzij de tussenkomst van de BFOV is het momenteel voorzien dat de liefhebbers van deze oldtimertraktoren vrijgesteld zullen worden van de periodieke keuring en dat ze nog steeds zullen kunnen gebruik maken van de verminderde belastbare rode diesel voor zover de minder dan 3,5 ton wegen en meer dan 25 jaar zijn en ingeschreven onder een O-plaat.

7 januari 2013

Nieuw bestuur

Dierbare leden,

Na 4 jaar bestaan was het tijd om een nieuwe wind in het bestuur te brengen en werd er een nieuwe bestuursploeg samengesteld.

Het was even windstil van onze kant om de verandering officieel en correct uit te voeren, maar met trots mag ik u de volgende gedreven mensen in de volgende posities voorstellen:

Voorzitter: Steven Decock
Onder-voorzitter: Gretel Goessens
Secretaris: Davy Vosch
Penningmeester: Wim Cerstiaens
Verantwoordelijke Classic Cars: Patrick Hanssens
Overige Bestuursleden : Patrick Decock en Guido Danneel

De contactgegevens van deze mensen kan u alvast terugvinden in onze rubriek “Ledeninfo”. Aarzel uiteraard niet om iedereen te contacteren als u vragen, voorstellen of ideeën hebt.

Het doel van het nieuwe bestuur is om vanaf 2013 de focus weer volledig op de activiteiten voor eigen leden te leggen en hiervoor hebben we alvast een uitgebreid programma opgesteld met binnen- en buitenlandse activiteiten.

Het is mijn doel om de club tot een vriendenclub uit te werken, waar we samen boeiende activiteiten meemaken die mooie herinneringen voor iedereen kunnen worden.

Steven Decock

Voorzitter Maserati Club Maseratisti Fiamminghi

15 januari 2013

New Quattroporte - Fascination Film

Beste vrienden,

Hiernaast vindt u de officiële fascinatie film van de spiksplinternieuwe Quattroporte.

Ervaar de geheel nieuwe Maserati Quattroporte op www.maseratiquattroporte.com.

7 januari 2013

New Maserati Quattroporte set to debut at 2013 NAIAS in Detroit

The New Maserati
“Maserati stands today at the edge of an unparalleled strategic and industrial growth that will see our presence in the world rise to 50,000 units a year by 2015. This growth is a challenge for which Maserati has carefully prepared itself and that we all welcome with anticipation.
It is a growth based on those values of style, elegance, quality, performance for which Maserati has been always recognized and praised in almost 100 years of history. This exciting progression will make the new Maserati a true global player with two new production sites in two different continents and a heart solidly planted in Modena, Italy, where our roots are.
It is a growth that will be based on three new models entering two new segments of the automobile market – and it starts with the all-new 2013 Maserati Quattroporte.”
Harald Wester, Maserati CEO

Maserati Quattroporte: Italian Design at its Best
“The new Maserati Quattroporte is a high-performance sports luxury sedan that reinterprets the design features of classic Maseratis in a contemporary design language. Its style was born out of the guiding design principles of Maserati: harmony of shapes, dynamism of lines, Italian elegance. More generous in size when compared to the previous model, the new Quattroporte has a design that is at once graceful and sinuous, fashioned to bring out the sporty nature of the car.
Some of the elements characterizing the previous model have been purposely maintained: the front grill, the three side vents, the triangular C pillar. At the same time new style and functional features were introduced: the strong belt line that runs through the entire side of the car giving the new Quattroporte a look and feel that is at once muscular and elegant with frameless doors and three side windows..
Inside, the design of the Quattroporte aims at essentiality, stressing the simplicity of lines and the full functionality of the in-board instrumentation. Functional elements are blended with soft quality surfaces made of prestigious woods and refined leathers.”
Lorenzo Ramaciotti, Head of Maserati Design Center

Maserati Quattroporte: All-New Next Generation Powertrain
“The innovative Maserati proprietary engines of the all-new Maserati Quattroporte have all been designed and developed by Maserati and Ferrari engineers in the heart of Italy’s motor valley. As a matter of fact, they are going to be produced in the Ferrari plant in Maranello that has been synonymous with cutting-edge technology and passion for well over 60 years.
Passion is indeed the middle name of a whole new generation of Maserati engines that will equip the all-new Maserati Quattroporte and the models that will soon follow her on the market. The passion and state-of-the-art technology that is at the heart of all the new Maserati engines that will be mounted on the next generation of Maserati products have produced engines that are not only more powerful than ever, or more exciting to drive than ever – bust also more eco-friendly than ever before.”
Paolo Martinelli, Maserati Powertrain Director

Maserati Quattroporte: Key Technical Features
“Refined technical solutions, an explicit attention to the most challenging targets in terms of performance, comfort, efficiency and safety – these are the key elements of the all-new Maserati Quattroporte.
Maserati engineers have worked - with a competence matched only by their passion – in chassis designing and engineering, weight reduction, ergonomic enhancement to develop a car capable of fitting different powertrain architectures and transmission configurations for the most diverse driving conditions but always maintaining Maserati’s trademark best-in-class driving comfort.
The results is the all-new Maserati Quattroporte, a luxury sports sedan that reaches new heights in terms of performance and handling, driving enjoyment as well as respect of the world we live in: the best performance ever in the long history of Maserati’s four-door flagship sedan are matched by the unprecedented success in the quest for an eco-friendly automobile. All this done, of course, as you may expect from Maserati, in the spirit of the most severe active and passive safety conditions.”
Roberto Corradi, Maserati Vehicle Development Director


For any other information and video go to www.maseratiquattroporte.com

# # # # #

10 januari 2012

Maserati Meeting Belgium

donderdag 13/09/2012 Aankomst, onthaal en diner in Thermae Palace Oostende

vrijdag 14/09/2012 Rondrit in West-Vlaanderen
Rijden op circuit in Zolder
Diner in Ostend Queen

zaterdag 15/09/2012 Concours d’Elegance te Knokke
Bezoek aan Filliers
Galadiner in Thermae Palace Oostende

zondag 16/09/2012
Ontbijt in Thermae Palace Oostende

Klik op meer info en bezoek de nieuwe website voor de meeting.

1 september 2011

ACG-Maserati: uw Maserati dealer voor Oost- en West-Vlaanderen!

Beste Maserati rijder en - liefhebber,

U hoeft niet langer grote afstanden af te leggen voor de hoogstaande service en persoonlijke opvolging die u als Maserati rijder verdient: vanaf nu is ACG Maserati in Gent uw contactpunt en huis van vertrouwen. Wij zijn volledig operationeel als de officiële Maserati dealer voor Oost- en West-Vlaanderen!
ACG Maserati maakt deel uit van de ACG-groep die ook een van de grootste Volvo verdelers van het land in zijn rangen telt: ACG Gent, ACG Deinze en Van Schoubroek Motors in Evergem.

Giovanni Vergucht, onze After Sales Manager, staat er als vanouds weer tot uw dienst. U kunt hem vanaf heden bereiken per mail op giovanni@acg.be of op 09 / 210.11.22 voor afspraken naverkoop, en op het mobiele nummer 0476 / 09.67.14 voor dringende zaken. Hij zal worden bijgestaan door technici die service van de hoogste kwaliteit garanderen.

De contactgegevens van uw nieuwe Maserati partner zijn:

ACG Maserati
Ijzerweglaan 101
9050 GENT
Tel.: 09 / 210.11.16
Fax: 09 / 231.06.10

Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee uw Maserati beleving naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Het niveau waarop u recht hebt.

Wij staan graag tot uw dienst en hopen u binnenkort te mogen ontvangen.

Vriendelijke groeten,

Tom De Bruyckere - Gedelegeerd Bestuurder

Mathias Goos - General Manager

PS: Binnenkort is onze website www.acgmaserati.be operationeel!
 

30 september 2010

The new Maserati GranTurismo MC Stradale to debut at Paris Auto Show

Modena, September 20, 2010. The new Maserati GranTurismo MC Stradale will be the fastest, lightest and most powerful car in the Maserati range when it goes on sale in the first quarter of 2011.


Inspired by the Trofeo GranTurismo MC and the race-winning GT4 motorsport models, the two-seater Maserati GranTurismo MC Stradale that will debut at the Paris Auto Show will feature razor-sharp handling and will break the 300km/h barrier.


The GranTurismo MC Stradale responds to demands for a GranTurismo which can balance on-road driving needs with race-driving desires, incorporating the handling and aerodynamic lessons from Maserati’s three racing programs.


The GranTurismo MC Stradale produces more aerodynamic down force without producing more aerodynamic drag, it produces more power – 336kw, 450 hp – without using more fuel and it is more agile without sacrificing the GranTurismo S’s highly praised ride quality.

# # #

2 maart 2010

Wereldwijd debuut voor de Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ in Geneve

Op basis van de Quattroporte Sport GT S volgt een auto ter gelegenheid van de talloze onderscheidingen die Maserati’s topsedan sinds zijn introductie heeft ontvangen.

De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’, het nieuwste pronkstuk binnen de Maserati modelreeks, beleeft zijn officiële debuut tijdens de prestigieuze Autosalon van Genève.

Zes jaar na zijn introductie blijft de auto die het ‘luxury sport sedan’ segment in het leven riep loftuitingen ontvangen van consumenten, autoliefhebbers en media. Maserati heeft besloten dit succes te vieren met een overtreffende uitvoering, die de elegantie en sportieve stijl van het vlaggenschip van het merk combineert met een nadrukkelijk sportieve flair dankzij de mix van zeer verfijnde details, handwerk en technologische features.

Tijdens zijn zes levensjaren heeft de Maserati Quattroporte niet minder dan vijftig awards ontvangen van de meest prestigieuze automedia en lifestyle magazines uit 14 landen, verdeeld over vier continenten. Een wereldwijde erkenning voor een auto die zichzelf gedurende de afgelopen jaren telkens opnieuw heeft weten te presenteren. Maar behouden zijn de aantrekkingskracht van de lijnen en de puurheid van de vormen, afkomstig van de hand van Pininfarina, waardoor hij direct al een klassieker is geworden.

De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ is gebaseerd op de Quattroporte Sport GT S en is bedoeld om alle features die het vlaggenschip van het merk met de Drietand tot een benchmark in dit segment hebben gemaakt, met elkaar te combineren:
• de unieke en elegante styling, gemixt met een vleugje sportieve flair dankzij in het oog springende details, zowel uiterlijk als in het interieur;
• het rijplezier, omdat de ‘Awards Edition’ is gebaseerd op de Quattroporte Sport GT S, die borg staat voor dynamiek en prestaties van topniveau;
• het vakmanschap dat terugkomt in de handgemaakte afwerkingdetails die iedere auto tot een uniek product maken.

De nieuwe Quarzo fuso lak – een grijze metallickleur met pareleffect en goudkleurige nuances – is exclusief voorbehouden aan dit model, waardoor hij uiterlijk direct herkenbaar is en waardoor de elegante lijnen van het koetswerk nog meer kracht krijgen. De gepolijste chroomdetails, de uitstroomopeningen opzij en de omlijsting van de radiator passen perfect bij de matte, donkergrijze 20 inch Multi Trident velgen.

Het remsysteem, dat vergelijkbaar is met dat van de Quattroporte Sport GT S en dat gebruikmaakt van dubbele gegoten schijfremmen, wordt zowel voor als achter verder versterkt door de met de hand gepolijste remklauwen. Met de Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ introduceren Maserati en Brembo voor de eerste maal binnen de auto-industrie gepolijste remklauwen, die behandeld zijn via nauwgezette mechanische processen. Ze zijn voorzien van een met de hand aangebrachte afwerklaag die ze hun speciale spiegeleffect uitstraling geeft en die tegelijkertijd hun sportieve aspiraties versterkt.

Ook het interieur getuigt van een combinatie van sportieve flair met vakmanschap, elementen die altijd kenmerkend zijn geweest voor het vlaggenschip van Maserati. Het Poltrona Frau leer van de stoelen gaat samen met geperforeerd Alcantara met een nieuw golfpatroon, waarbij de hemel nog steeds met Alcantara is bekleed. Andere kenmerkende interieurelementen zijn de speciale, geborsteld aluminium dorpels en de matte Piano Black houtelementen.

De kofferbak heeft een volledig zwarte bekleding met extra verchroomde details en een lederen opbergvak aan de zijkant. Ook de matten zijn niet aan de aandacht voor details ontsnapt en zijn nu van een nog exclusiever en zachter materiaal gemaakt.

Een speciaal ‘Awards Edition’ embleem rondt het uiterlijk van de auto af en zorgt ervoor dat een al zeer unieke auto nog exclusiever wordt.

De Quattroporte Sport GT S ‘Awards Edition’ modeljaar 2011 wordt wereldwijd in de tweede helft van 2010 leverbaar. De prijs van de auto wordt binnenkort bekendgemaakt.

# #

11 februari 2010

Private View - Antwerp - Belgium

On February 11th 2010 the second edition of Private View was held in Antwerp.
Private View is a unique artistic concept based on private contemporary art exhibitions in a selected home or business premises.

Private View offers exclusive access to a selection of painters, sculptors and photographers, among the most promising of their generation.

Maserati West Europe together with FMA, the local Dealership from Antwerp, put a Maserati GranTurismo S on display in front of the event location. Several guest were able to discover the car and received all of the necessary information about the entire Maserati range through the numerous Maserati brochures available at the location.

# # # #