17 maart 2019

CSI Ghent

Zondag 17 maart  - Afspraak op de Godshuizenlaan nr 2 in Gent, tja nomen est omen, voor een tentoonstelling over de Misdaad in Stadsmuseum te Gent. Bij welke daad het mis ging in de Mis wordt ten dele opgehelderd door ons lid Henk, die toelicht dat je onderscheid moet maken tussen overtredingen, wanbedrijven en misdaden, waarbij deze laatste vrijwel uitsluitend assisenzaken zijn.

Maar alvorens het STAM zelf binnen te gaan, krijgen we van onze gids Machteld een overzicht van de prachtige site de Bijloke – dat als ziekenhuis onder impuls van de Cisterciënzerzusters begin 1200 tot midden jaren 70 van vorige eeuw diensten bewees in de zorgsector.

Nog voor we aan de rondleiding beginnen, worden we toch al als verdachten van wanbedrijven verzocht onze handtassen en jassen in lockers op te bergen, want die tinnen Presentkan willen ze niet nog eens kwijtgeraken door diefstal in de komende 25 jaar.

As we 16+ op de affiche zien staan, vragen we ons wel af waarom een tentoonstelling over misdaad deze leeftijdsgrens oplegt (misschien omwille van de wildgroei in spijbelen de laatste tijd). Enfin, op het einde van de rondleiding wordt de 16+ dan plots duidelijk – geduld wordt altijd beloond.

Onze volleerde gids Machteld wijdt ons met kennis van zaken in in de trukken van de foor om misdaden te ontmaskeren, vaak geholpen door de ongelooflijke domheid van de misdadigers zelf.  En toch is het pas begin 1990 dat forenzisch onderzoek op de plaats van de misdaad “crime scene investigation (CSI)” haar eerste stappen zet richting professionalisering. In een recordtempo leren we dat kraakheldere keukens bij mannen wiens vrouw  3 dagen spoorloos is meer dan verdacht is; dat weigerachtige schoonmoeders in spe, die plots inschikkelijk worden, blijkbaar het effect van rattenvergif goed weten in te schatten bij gestage toediening; dat vriendelijke huishoudsters, die speciaal voor u koffie van thuis meebrengen, dit zeker niet altijd uit liefdadigheid doen. Als beauty treatment in het hiernamaals lijkt rattenvergif wel zeer effectief te zijn.

Vooraleer we aan een examen onderworpen werden door Machteld om onze ambitie als rechercheur waar te maken, wordt de 16+ duidelijk, want ook de wanbedrijven tegen de zedenwet ontsnappen niet aan de rechtspraak. Opmerkelijk te leren hoe in januari 1974 de eerste editie van het Gentse filmfestival 18 films bracht die het establishment provocerend te lijf gingen, nieuwe thema's aanboorden en taboes doorbroken. De politie moest optreden en het festival sluiten voor overtreding tegen de wet van goede zeden.

Tenslotte het examen: met brio hebben we vijf voor twaalf op de klok genoteerd, zagen we de juiste editie van De Morgen op de grond liggen, herkenden we de vuilbak en de vrouwentongenplant en moest de vermiste Freddy het onderspit delven in haar liefde voor Eddy Wally. Als volwaardige recherches mochten we de driekleurige armband achterlaten voor de wielerwedstrijd commissarissen, moesten we niet meer in wasserij bestelwagens urenlange surveillance gaan doen om de vuile was te ontdekken van de verdachten en wachtte er ons in het restaurant Karreaux een heerlijke lunch met zoals gewoonlijk onverbeterlijk gezelschap. (Al waren de kandidaat koffiedrinkers bij het dessert duidelijk in de minderheid)

Andermaal een uitermate geslaagde Meet & Greet met dank aan Machteld.

Auteur: clublid Hugo

# #

18 november 2018

World Karts

Op zondag 18 november waren enkele fanatieke Maseratisti klaar voor de Grand Prix van hun leven op het indoor kartingcircuit World Karts in Kortrijk. Om 15u werden we verwelkomd met een drankje, terwijl de zes racepiloten zich inschreven en mentaal voorbereidden op de komende time trial. Om 16u30 mochten we ons uiteindelijk naar de startlijn begeven. Het doel van de kwalificatieronde was om in die twaalf minuten de snelste ronde te rijden en op die manier een goede startplaats voor de finale te bemachtigen. De strijd was al oneerlijk van in het begin. Steven had duidelijk weken op voorhand getraind op dit circuit en schoot als een pijl uit een boog uit de startblokken. Hij zette uiteraard de snelste rondetijd neer. David crashte al voor de eerste bocht, waardoor ik op een uitgesteld startsignaal moest wachten.

Na een welverdiende pauze was het tijd om ons klaar te maken voor de finale. De supporters haalden hun fototoestellen boven en kwamen mee naar het circuit. Na een inrijdronde achter de gele kart, mochten we gas geven. Steven liet ons, naar goede gewoonte, meteen achter. Niet in het kielzog, maar iets verder volgden Krist en Rino in een duel.
Daarna volgde Team Danneel, die met drieën vochten voor de vierde plaats. Niet gemakkelijk, tussen al dat mannelijk geweld… Maar laten we mijn inhaalmanoeuvre op vaderlief niet vergeten, dat helaas niet meetelde in de eindstand omwille van de gele vlag.
Na de finale konden we wat bijpraten met onze supporters, rondetijden vergelijken en bekomen met een drankje in het cafetaria. De leken onder ons (inclusief mezelf) waren in ieder geval een leuke ervaring rijker na deze dag.
Bedankt!

Tekst: Alexandra

# # #

14 oktober 2018

Bologna trip

Van 14 tot 18 oktober vond de buitenlandrit van 2018 plaats in Italië, in een rondrit die zou leiden van Como via Borghetto naar Bologna en terug.
De trip ging van start op zondagavond in Como met een welkomstdrink en aansluitend diner. De sfeer zat al onmiddellijk goed en de fundamenten van wat een mooie trip zou worden waren al meteen gelegd. De dag daarop moest er al redelijk vroeg vertrokken worden naar Museo Nicolis, waar we rond 11u werden verwacht voor een rondleiding en lunch. Het museum was die dag exclusief voor de Maseraticlub open. Museo Nicolis is een privémuseum met niet alleen meer dan 100 auto’s waaronder ook tal van Maserati’s (waarvan één uniek exemplaar) maar ook veel moto’s, muziekinstrumenten, fietsen en tal van andere verzamelstukken. Het is verbazingwekkend dat een privémuseum een dergelijk hoge standaard heeft. Niet alleen zijn alle aanwezige stukken in perfect rijdende/werkende staat, maar ook de infrastructuur is van zeer hoog niveau. Ook in de lunchruimte met mooie aanpalende koffiebar was het aangenaam vertoeven, zeker in combinatie met het mooie weer.

Na de lunch volgde een korte rondrit, waarbij we onderweg nog een bezoek brachten aan Caseificio San Girolamo, een bekroonde Grana Padano kaasboer. Na de korte rondleiding en de aansluitende kaas-en wijnproef vertrokken we richting Borghetto waar we zouden dineren en overnachten. Het dorpje - dat hoofdzakelijk bestaat uit watermolens en gelegen is temidden van de Mincio rivier  behoort officieel tot de lijst van “i borghi più belli d’Italia”, de mooiste dorpjes van Italië en dateert uit de Lombardische periode (4 e eeuw). Om de honger te stillen, was er een diner in La Vecchia Bottega waar we werden getrakteerd op de ‘Amarone-menu’.
Dinsdag vertrokken we dan na het ontbijt richting Bologna. We werden eerst verwacht bij het museum Ferruccio Lamborghini, gewijd aan de persoon Lamborghini en dus niet te verwarren met het automuseum dat gelegen is naast de fabriek. Bij het museum werden we hartelijk onthaald (ook door de zoon van de oprichter, Tonino) en volgde na de rondleiding een lichte lunch.
Terug aangesterkt, konden we dan de weg vervolgen naar Ducati. Het weer was spijtig genoeg ondertussen al somberder geworden, al bleef de verwachte regen veelal weg. Bij Ducati kregen we toegang tot het museum en kregen we ook het productieproces in de fabriek te zien. Wat ons meteen opviel was het gebrek aan passie van de doorsnee werkman van het toch wel iconische motormerk. Misschien zit de onzekere toekomst (Audi moet de kraan dichtdraaien om het sjoemelsoftwareschandaal te kunnen bekostigen) daar voor iets tussen. Wie weet.
Na Ducati was het dan tijd om naar het hotel te gaan, Palazzo di Varignana. Dit wel gigantisch grote resort, gesitueerd in de heuvels buiten Bologna, was voorzien van alle faciliteiten en was dan ook een zeer aangename ervaring. s’Avonds vond hier ook het diner plaats in een voor ons gereserveerde ruimte nabij het Palazzo op de heuvel.
De dag erop vertrokken we na het uitgebreide ontbijt met een privé-bus naar Bologna. Onderweg passeerden we ook de plaats waar vroeger de fabriek van Fratelli Maserati heeft gestaan. Jammer genoeg herinnert alleen nog een bord aan dit feit omdat het gebouw werd gesloopt voor een appartementsgebouw. In Bologna werden we opgewacht door onze gids Andrea Quarantotto, die ons een halve dag zou loodsen langs de belangrijkste bezienswaardigheden in Bologna, waaronder uiteraard ook het Neptunusstandbeeld met de befaamde drietand en ook de allereerste werkplaats van Maserati in Via De’Pepoli. Na de wandeling begonnen de magen weer te knorren, zodat het tijd was voor wederom een ‘lichte’ lunch bij ristorante La Mela. Daarna had ieder wat tijd om te shoppen/relaxen voordat de bus ons terug naar hotel zou brengen waar we ’s avonds het diner hadden in het restaurant Aurevo.
De dag erop was het dan al tijd om stilaan terug te keren naar Como. Omdat het een lange trip was, werd er halfweg ook voorzien in een bezoek aan Ca’Maiol, het veelvuldig onderscheiden wijnhuis aan het Gardameer, waar we ook weer van een lichte lunch konden genieten in combinatie met een wijnproef. Sommigen prefereerden echter om rechtstreeks naar Como af te zakken. In Como had dan ’s avonds het laatste avondmaal van de trip plaats bij ristorante Cervo, bekend om zijn ‘bescheiden’ porties.
Was het een geslaagde trip? Volgens de reacties die we hebben ontvangen wel. Officieel was dit een culturele ledenuitstap met tal van bezoeken, officieus was het een weerzien van vrienden waarbij de nadruk vooral bleek te liggen op gezellig samenzijn met een nadrukkelijke culinaire toets als rode draad. Dat is altijd een garantie op succes.

Tekst: Wim – foto’s Karine

# # # # # # # # # # #

2 september 2018

ANTWERP CONCOURS 2018 ‘MASERATI ‘LA MAGIA DEL TRIDENTE’

Op zondag 2 september  werd alweer voor de 16de keer  het Antwerp Concours georganiseerd door Nicolas van Frausum en zijn enthousiaste team.  

Ooit in 2005 begonnen aan de Antwerpse Schelde-kaaien is het evenement in 2007 verhuisd naar het Kasteel Cantecroy in Mortsel om in 2010 te gast te zijn op het domein van Kasteel Belvédère in Wijnegem.
Vanaf dat moment wordt er naast  het concours een thema-tentoonstelling georganiseerd, zoals onder andere met :
Lancia, Alfa Romeo, Fiat & Etceterini, Ferrari, Aston Martin & Lagonda,  Lotus  en de Belgische en Franse merken. 

Dit jaar was het thema : Maserati : ‘La Magia del Tridente’. Daarom  had Nicolas de hulp ingeroepen van Onno Hesselink en Patrick Hanssen om samen met een aantal leden van de club een mooie collectie Maserati’s bijeen te brengen. 

Nocturne op zaterdagavond.

Voor de leden van onze club begon het evenement al op de zaterdagavond met de Nocturne in de Orangerie van het kasteel.
In Drietand # 5  stond een oproep  om je aan te melden, zou je daar aan willen deelnemen.
Vanaf 19.00 uur waren we welkom op het domein waar inmiddels al een 8-tal fraaie deelnemende Maserati’s stonden opgesteld naast die van de leden, die  deze avond op het domein mochten parkeren.
Een gezellig aantal leden maakten van de gelegenheid gebruik. Tijdens de voortreffelijke hapjes en drankjes opende Nicolas de avond. Daarna sprak Guy Fawe, de CEO van sponsor FMA over zijn bedrijf in Wijnegem, waarna  Henk van Lith een presentatie gaf over zijn bedrijf HVL  Exclusive Italian Interiors.
Een zeer interessante lezing, die een tipje oplichtte van de wereld van het leren interieur van Italiaanse topmerken, zoals Ferrari en Maserati. En vooral wat erbij komt kijken om tijdens een restauratie de juiste leersoorten te selecteren voor het interieur.
Wij zullen volgend jaar zeker terugkomen met een interview, zodat alle leden een beeld krijgen waar passie, enthousiasme en vakmanschap toe kan leiden. Henk van Lith was ook een van de tien juryleden, die op zondag de moeilijke taak hadden om alle deelnemende auto’s te beoordelen, waarbij Henk natuurlijk extra aandacht schonk aan de binnenkant van de auto’s.
Onder de juryleden twee  senior designers van McLaren Automotive Ltd, twee autojournalisten, de historicus en museoloog Leo van Hoorick , een taxateur en verder restaurateurs/verzamelaars.

‘MASERATI ‘LA MAGIA DEL TRIDENTE’.
De thema-tentoonstelling  van 2018 en een eigen concours d’élégance van bijna dertig Maserati’s van een A6-1500 Coupé met Pininfarina body uit 1949 tot en met de Maserati MC12 GT1 Corsa uit 2004. Het team dat verantwoordelijk was voor de Maserati’s was er wonderwel in geslaagd enkele unieke modellen naar Wijnegem te krijgen. Het is ieder jaar weer een hele uitdaging voor Nicolas en zijn team om eigenaren en collectioneurs te overtuigen hun bijzondere modellen aan het publiek en de jury te tonen. Soms zit daar jaren aan voorbereiding aan vast, want niet iedereen wil met zijn kostbare bezit in de schijnwerpers staan. Toch ook dit jaar is het weer gelukt.
Ik zal niet een hele opsomming maken van alle Maserati’s, maar wel enkele unieke modellen noemen.
Naast de A6-1500 Coupé,  een A6GCS Monofaro uit 1950, een A6 GCS/53 Fantuzzi Spider uit 1953, een A6G/54 2000Coupé Allemano uit 1957, een 3500 GT Vignale Spyder uit 1962, een 5000GT Coupé Allemano, de net gerestaureerde  Mistral 4000GT van Onno Hesselink  en een fraaie Khamsin 4900 uit 1974. Maar ook de Barchetta van Cornus Fillius uit 1992 verdient een vermelding. Het is de ‘oude’ auto van Julien Appels, de ex. voorzitter van de Nederlandse Maserati Club. Ik wil de andere eigenaren niet te kort doen, want de lijst van alle deelnemende Maserati’s stond al in Drietand # 6. Naast de auto’s was de organisatie erin geslaagd ook nog eens acht Maserati motoren tentoon te stellen. Nog nooit zoveel samen gezien.
Uniek was ook dat de voorzitter van de Zwitsere Maserati Club, de heer Peter Straub, met zijn Maserati Mexico deelnam. Hij was vrijdag voor het concours uit Zwitserland vertrokken en in een keer doorgereden naar Antwerpen.

De Prijsuitreiking.
Nadat de jury in de ochtend  alle modellen had beoordeeld en de deelnemers voor jury en publiek hun auto’s hadden voorgereden, begon het overleg tussen de juryleden om aan het eind van de middag de winnaars op te roepen.
De ‘Best of Show’ 2018 ging naar de Lancia Astura Pininfarina uit 1938 van de heer Eddy Leemans.
De ‘Best of Show’ Maserati  was voor de Maserati A6-1500 Pininfarina Coupé uit 1949 van de Nederlander  van Hattem.
Andere Maserati’s die in de prijzen vielen, waren :
De Mistral 4000 Coupé uit 1969 van Onno Hesselink, die 1ste werd in de klasse 1945-1969.
De Maserati MC12 GT1 Corsa werd 1ste  in de klasse 1970 – 2018.
De Maserati A6G54 2000 Allemano  van de heer Cavens uit 1957 werd door het publiek gekozen als de mooiste.
De Maserati 3500GTi ‘Sebring’ van Ruud Visser won de prijs voor de  beste ‘Preservation’.
De prijs voor de beste restauratie was voor de Ghibli  uit 1967 van de heer Claeys.
De heer Bert  won met zijn Maserati Monofaro de prijs ‘Best Provenance-History’.
De prijs voor de langst afgelegde afstand over de weg was terecht voor de Zwitser Peter Straub met zijn Maserati Mexico. 

Alle deelnemers en prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd Antwerp Concours waar Maserati in de spotlights stond.
Dank gaat ook uit naar Nicolas van Frausum en zijn team die er weer in geslaagd zijn om de mooiste modellen samen te brengen, te zorgen voor een lekker hapje en slokje en natuurlijk de zon, die Nicolas iedere keer weer weet vast te leggen. 

Een geslaagd evenement.

Tekst : Frank Rameckers

23 mei 2018

Villa d'Este - 2018

Ingewijden weten het al jaren: eind mei organiseren wij steevast een uitgebreide trip in en rond Como ter gelegenheid van het Concorso D’Eleganza Villa D’Este. Dit jaar waren we toe aan de negende editie. Wat ooit begon als een eenvoudige korte uitstap naar het Concorso zelf is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig 5-daags arrangement met tal van bezoeken en uiteraard culinaire verwennerijen.

De editie van dit jaar ging van start op woensdag 23 mei met de welkomstdrink en aansluitend diner in La Darsena, het klassevolle restaurant van het Palace hotel waar ook het merendeel van de deelnemers verbleven. Het was voor ons ook een mooie gelegenheid om een prijs toe te kennen aan het koppel met de meeste deelnames, Manu & Nicole. Van de unieke setting met de Maserati’s voor de deur werd al snel gretig gebruik gemaakt door een jonggehuwd koppel uit Witrusland om hun trouwfoto’s wat op te fleuren.

Het Alfa Blue Team: de grootste Alfa Romeo privé collectie ter wereld

Donderdag is traditioneel de dag van de bus-uitstap. Dit jaar hadden we afspraak bij het Alfa Blue Team en bij Corrado Lopresto. Het Alfa Blue Team is een organisatie van enkele vrienden die samen een collectie van enkele honderden Alfa Romeo’s (de grootste privé collectie ter wereld!) hebben opgebouwd, die nu staat opgesteld in een verdoken en niet publiekelijk toegankelijke locatie.
Hier werden we hartelijk verwelkomd door Gianfilippo (Gippo voor de vrienden) Salvetti die ons daarna door de ruime collectie indrukwekkende auto’s loodste. Op het einde botsten we in de laatste hal ook op zijn persoonlijke collectie klassieke V8 Maserati’s.
Voor de deelnemers hadden we dit jaar als cadeau een boek over Maserati voorzien, geschreven door Gippo, en velen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om het door hem te laten signeren.
Na de eenvoudige maar lekkere lunch temidden van de Alfa collectie, was het tijd om af te zakken naar de collectie van Corrado Lopresto. Zijn collectie van unieke wagens is wereldvermaard en hij is erin geslaagd om tot nu al meer dan 260 prijzen in de wacht te slepen op diverse Concours in de wereld. Bij onze aankomst werd net het prototype van de De Tomaso Pantera II gestart omdat er een fotoshoot gepland was van het model aan het Comomeer. Binnen in het gebouw werden we verrast door de hoeveelheid unieke wagens die er stonden, al was het jammer dat Corrado Lopresto zelf niet aanwezig kon zijn omwille van zijn deelname aan het Concorso in Villa D’Este.
Voor ons Maseratisti waren vooral de OSCA 1600 GT van Touring en de Maserati OPAC Spyder op Shamal-basis van belang.

Het Scooter & Lambrettamuseum:  ronduit impressionant
Omdat we vroeg op schema waren, beslisten we om ook nog even langs te gaan bij het Scooter & Lambrettamuseum, dat op een boogscheut van Lopresto ligt. Alhoewel niet aangekondigd, werden we uitermate hartelijk onthaald door de eigenaar die maar al te graag zijn museum wilde tonen.
Gelukkig was hij ook bereid om zijn voorraad flesjes water te schenken aan onze bende die als gevolg van de lunch en de warmte met een flinke nadorst zat. De collectie was buiten verwachting impressionant te noemen en is een aanrader voor wie ooit in de buurt komt.
Na onze busreis terug – door het merendeel van de deelnemers doorgebracht in dromenland – was het bij onze aankomst in Como tijd om ons op te maken voor het diner dat nu gepland was bij Da Pietro, een restaurant in het midden van de Piazza del Duomo.
Uiteraard was het wederom fijn dineren met een combinatie van aangenaam gezelschap, goed weer en een mooie setting.
Vrijdag is sinds een paar jaar de dag voor de toeristische rondrit met de wagen. Er stonden 135 kilometers op het programma, onderverdeeld in 3 etappes. Het eerste deel bracht ons tot Paderno D’Adda waar we lunchten met een spectaculair uitzicht op de beroemde gigantische ijzeren brug uit 1887 over de rivier de Adda, die onmiddellijk het beeld oproept van een soort horizontale Eiffeltoren.
Eerst werden we echter geleid naar de private wijnkelder van het restaurant waar we vooraf mochten genieten van een glas prosecco in combinatie met een collectie lokale specialiteiten.
Na de lunch volgde de tweede etappe die ons bij Massimo Pollini bracht, een restaurateur van klassieke Formule 1, -2 en -3 wagens. Het vakmanschap dat we mochten aanschouwen bij de restauratieprojecten was van een indrukwekkend niveau. Bovendien kregen we als toetje ook nog enkele schatten in de kelder te zien, waaronder een Bugatti 35 en een Lamborghini F1.

Na dit bezoek was het tijd voor de laatste etappe richting Como. s’ Avonds was er een diner voorzien bij Ristorante Cervo, waar we naast een overvloed aan eten en drank konden genieten van een prachtig uitzicht over het meer.

Na deze inspannende dagen was er zaterdag een rustdag gepland, of in sommige gevallen een uitgebreide shoppingdag. ’s Avonds om 18u pikten we het programma weer op met een bezoek achter de schermen van de opera van Como, gevolgd door een diner in het restaurant van de opera.

Zondag was dan de dag van het Concorso Villa D’Este op Villa Erba. In feite bestaat het Concorso uit twee delen, waarin op zaterdag het event plaatsvindt op Villa D’Este voor de pers en genodigden en op zondag op Villa Erba voor het grote publiek. Om alle file- en parkeerleed te mijden, nemen we met de groep steevast ’s morgens een privéboot vanuit Como om zo in alle rust en stijl te arriveren op het event.

Eenzame Maserati 250F op het Concorso D’Eleganza Villa D’Este
Het jammere is dat er voor Maseratiliefhebbers dit jaar op het Concorso weinig te bespeuren viel. Enkel een – weliswaar zeer mooie – Maserati 250F was aanwezig. Niettemin waren er veel andere prachtige creaties te bewonderen op het event. Dé winnaar van het Concorso was dit jaar de prachtige Alfa Romeo 33 Stradale uit 1968 die naast de Coppa D’Oro (de hoofdprijs, gekozen door het publiek op zaterdag) ook nog de Trofeo BMW Group Italia kreeg, een prijs toegekend door de bezoekers op zondag.
Een andere belangrijke winnaar was de Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti uit 1968 die verkozen werd als Best of Show.
Volgende auto’s behaalden een prijs in hun respectievelijke klasse: de Bugatti Type 59 uit 1934, de Rolls Royce Phantom uit 1929, de Lancia Astura serie III cabriolet Pininfarina van 1936, de Ferrari 250 GT SWB van 1960, de Aston Martin DB5 van 1964 uit de James Bond film Goldfinger, de McLaren MP4/2B formule 1 uit 1985 en de SCAT 25/35 HP van 1913 (van Corrado Lopresto).
Omstreeks 16u lieten we het Concorso voor wat het is en vertrokken we met onze boot terug richting Como voor wat het laatste avondmaal van onze trip zou worden. Plaats van afspraak was La Cucina di Elsa waar we werden getrakteerd op een lekkere vis- en schaaldierenmaaltijd. Net na het dessert lieten de weergoden ons in de steek en werd onze goed-weer periode én het event afgesloten met een serieus onweer.

Alles in beschouwing genomen hebben we enorm genoten van het event. Dat was te danken aan het goede weer, het feit dat alles goed is verlopen maar vooral ook aan de fijne mensen die we ook dit jaar mochten verwelkomen.

Volgend jaar is een jubileumevent op Villa D’Este (90 jaar) en ook voor ons (10 jaar). We zijn alvast met de voorbereidingen begonnen.

Tekst en organisatoren: Wim & Gretel

# # # # # # # # # # # # # # # # # #

24 maart 2018

Binnenlandrit Kempen

Einde maart was het dan zover: de eerste binnenlandrit van 2018 ging van start in het hoge – en zo bleek ook – koude noorden van het land. 

Wij waren een van de eersten ter plaatse in Merksplas, de startplaats van de dag, waar organisatoren Willy en Chris ons hartelijk welkom heetten.

De rest van de bende, maar liefst 42 deelnemers in totaal, zouden spoedig volgen zodat we – eindelijk bevrijd van de ijzig koude wind – naar binnen 

konden in het gevangenismuseum.

Terug aangesterkt met warme drank en een landloperskramiek kregen we het boeiende verhaal te horen van de gids en de ex-cipier over de gevangenis in al zijn facetten. Niet opbeurend, maar zeker wel interessant.

Daarna vertrokken we voor een eerste etappe van de rit, richting Dessel. 

Rond de middag arriveerden we bij SAS 6, het pittoreske eethuis/café in de al even pittoreske setting aan de kanaalsluis met dezelfde naam, waar enthousiaste gastvrouw Samira ons voorzag van de nodige spijzen en dranken. 

Ondertussen bleken ook de gaven van goed-weer-goeroe Guido ontdooid te zijn en werden we getrakteerd op een mooi zonnetje dat ons de rest van de dag zou blijven vergezellen.

Na de lunch vertrokken we in colonne naar Belgoprocess, het bekende bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking, conditionering en opslag van radioactieve stoffen en ontmanteling van nucleaire installaties. 

Opnieuw werden we getrakteerd op een zeer boeiende uiteenzetting. Na dit bezoek was het tijd voor de laatste etappe van de rit, die ons via mooie wegen zou leiden naar Bossenstein, naast restaurant, hotel en golfterrein tevens ons eindpunt. 

Hier werden we na de welkomstdrink getrakteerd op een lekker diner, een perfecte afsluiter van een eveneens perfecte dag.

Onze dank gaat dan ook uit naar Willy en Chris die deze mooi georganiseerde rondrit hebben mogelijk gemaakt.
Onze gedachten gaan uit naar pechvogels-van-de-dag Jenny en Jolanda met een reeds van bij de start onwillige auto. 

Misschien was het begin gewoon te koud voor de volbloed Italiaan.

Verslaggever: Wim

# # # # # #

26 maart 2017

Eerste binnenlandrit 2017 - Limburg

Op zondag 26 maart 2017 stond onze eerste binnenlandrit van 2017 op het programma.
We werden allen verwelkomt bij Brouwerij Remise 56 te Koersel, meester-brouwer Patrick Haselaars stond ons te woord en gaf een interessante uitleg over de geschiedenis van zijn gerestaureerde 'stelplaats' of Remise.
Daarnaast kregen we een woordje uitleg over het brouwproces van zijn 3 bieren.
Uiteraard werd er ook geproefd en kon nadien de innerlijke mens versterkt worden tijdens een buffet.

Op weg voor het eerste deel van de rondrit, deze bracht ons langs een 'gouden' Peer, een Starfighter op een rotonde (Kleine brogel) en via de 'Luminus Arena' (KRC Genk) naar C-Mine.

In Brasserie Basic bij C-Mine werden we verwend met koffie en taart.
Hier konden we alvast genieten van het eerste lente-zonnetje. Ideaal om C-mine wat te ontdekken.

Het tweede deel van de rondrit bracht ons via landelijke wegen naar Rapertingen, Vrolingen, het kasteel bij Alden Biesen om te eindigen bij Ristorante Da Lidia te Maasmechelen.

Onze gastheer van het restaurant, Alessandro, had ervoor gezorgd dat onze Maserati's een mooie plek voor het restaurant hadden.
Het menu werd gesmaakt en met een glaasje wijn werden er leuke annekdotes van de dag uitgewisseld.

Superdag! Op naar een volgend event van Maseratisti Fiamminghi.

# # # # # #

9 juli 2016

Le Mans Classic 2016

Samen met onze Nederlandse collega's werd er een trip naar Le Mans Classic uitgestippeld.

Uitvalsbasis was het Ibis hotel nabij Laval,
op donderdag werden we er verwelkomt door onze Nederlandse collega, Michiel Mulder. Hij stond in voor een perfecte organisatie van de trip.

Vrijdag werd er op eigen tempo naar het circuit Sarthe, Le Mans gereden.
We mochten met onze bolides bij de franse clubleden staan binnen het circuit.
De franse collega's hadden een gezellig tentje voorzien zodat de clubleden er elkaar konden begroeten.
Er stonden vele races op het programma, maar ook naast het circuit was er meer dan voldoende om je ogen de kost te geven.
Prachtige oldtimers van allerlei merken waren er aanwezig.

De 'classic'-sfeer was aanwezig door allerlei randactiviteiten die zowaar uit de 50-tiger en 60-tiger jaren kwamen.

Vrijdag avond werd er samen geluncht nabij het hotel in Laval.
Na het ontbijt zaterdag, reden we terug naar Le Mans om de eigenlijke start van de 24hr Le Mans Classic te aanschouwen.
Voorafgaand kregen de jonge pilootjes de kans om hun 'Le Mans start' alvast te oefenen in de 'Little Big Mans' competitie.

Omstreeks 16hr werd de officiële start gegeven door Pharell Williams en een 24hr durende race met meerdere categorieën kwam van start.
Bij het vallen van de avond werden de lichten van de wagens aangestoken en gaf dit alvast een andere kijk op de voorbij rijdende racewagens.
Na enkele nacht-races te zien werd er terug richting hotel gereden.

Zondag waren de liefhebbers vrij om het einde van 24hr te zien, de meeste clubleden vertrokken huiswaarts.

Le Mans Classic, een leuke en prachtige belevenis!

# # # # # # # # #

15 mei 2016

Maserati fabrieksbezoek te Modena

Dit jaar stond er wederom een bezoek aan de Maserati fabriek te Modena op de kalender.
Met dank aan Maserati en het reisburo Modenatur werd er een druk programma uitgestippeld.

Er was een goede opkomst van 26 deelnemers, 13 Maserati's.
We werden op zaterdag 14 mei verwelkomt in de Villa Serbeloni te Bellagio.
Uitstekende en prachtige plaats om de Modena-trip te starten.

Op zondag werd er op eigen tempo naar Modena afgezakt,
's avonds was er een lunch voorzien in het centrum van Modena.
Op maandag stond er een bezoek aan het befaamde Pannini museum en Hombre cheese farm op het programma.
Namiddag werd er een bezoek gebracht aan onze 'familielid', Ferrari. Het Enzo Ferrari museum te Modena was een topper. Onze bolides mochten vooraan het museum parkeren, welke mooie plaatjes opleverden.

Op dinsdag stond de eigenlijke Maserati fabrieksbezoek op het programma.
We kregen er een uitgebreide rondleiding met deskundige uitleg doorheen de fabriek. Een leuke meevaller was dat er een 'gecamoufleerde' Levante ons kwam verwelkomen op de parking bij de fabriek.

In de namiddag bezochten we nog het museum van Pavarotti, zijn vroegere woonst.
Het was een mooie en uitgebreide homage aan de beroemde tenor.

De laatste dag, woensdag, namen we uitgebreid afscheid van iedereen.
Het was alvast een geslaagd, gezellig en leuke trip naar Modena.

Zulk een fabrieksbezoek staat zeker ook de komende jaren nog eens op de kalender.

# # # # # # # # # # # # # # #

17 april 2016

Meet en Greet bij Sapori & Motori

Voor de Meet&Greet konden we ons vooraf inschrijven om een startplaats te kiezen.
Er was een mogelijkheid om te starten vanaf Geel (garage Buga), Antwerpen (garage FMA), Genk (Spar Winterslag) en Leuven (Ristorante Villa San Martino in Oud-Heverlee).
 

Terplaatse was er een klein ontbijt en koffie voorzien, na het ontbijt kon er op eigen tempo gereden worden naar een privé domein te Herselt.
Hier vond het eigenlijke event Sapori & Motori plaats.
Er stonden tal van standhouders met italiaanse producten en gerechten.
Uiteraard konden de Italiaanse prachtbolides bewonderd worden.
Een concours d'elegance zette alvast enkele mooie exemplaren in de kijker.

De aanwezige clubleden werden uiteraard getrakteerd op een hapje en drankje,
de vele diverse Italiaanse auto's was het gesprek onderwerp numero uno die dag!

Een geslaagde meet & greet, met een fijn weerzien van de aanwezige clubleden.

# # # # # #

5 maart 2016

Bezoek Louwman museum (NL)

Op zaterdag 5 maart 2016 stond een bezoek aan het wereldbefaamde Louwman museum op het programma van onze Maseratisti Fiamminghi club.
Enkelen hadden geopteerd om er een Nederlands weekendje van te maken en kwamen reeds toe op vrijdag avond in het hotel Van der Valk te Leiden.
De aankomst werd wat bemoeilijkt door een enorme file rond Antwerpen, maar dat mocht de pret alvast niet bederven en bijna iedereen was op tijd voor het diner in het restaurant.

Zaterdag-morgen bij het ontbijt werd het vlug duidelijk (champagne voor iedereen!) dat we zelfs 3 jarigen onder ons hadden.
Naast Nicole en Manu was ook Lucien bij de gelukkigen die zaterdag de feestmutsen mochten opzetten. Zaterdag voormiddag werd er met de groep nog een bezoek gebracht aan het CORPUS experience te Leiden, een pedagogische en leerrijke ervaring over de werking van het menselijk lichaam. Echt de moeite om eens te bezoeken. Tegen de middag reed de collonne Maserati's naar het Louwman museum om aldaar de overige clubleden op te wachten. Het Louwman museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. We kregen een deskundige rondleiding door 2 ervaren gidsen en kwamen allerlei annekdotes te weten over de tentoongestelde voertuigen. Nadien werd er nog gezellig nagekaart in het mooi aangekleede museumplein. De leden die er een weekend van maakten gingen weer naar het Van der Valk hotel om zich klaar te maken voor het diner. De jarigen werden nog verrast met een heuse verjaardagstaart!
Na het ontbijt op zondag werd er hartelijk afscheid genomen en zat er weer een geslaagd Maseratisti Fiamminghi uitstap erop.

Hopelijk mogen we jullie alvast verwelkomen op onze volgende events!


# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

6 december 2015

Italian Car Passion - Autoworld Brussel

Op zondag 6 december vond de laatste Meet&Greet van het kalenderjaar 2015 plaats.

De locatie van dit gebeuren kon uiteraard enkel Expo Autoworld in Brussel zijn…Het thema “Italian Car Passion” was voor een 30tal enthousiaste Maseratisti het ideale excuus om een namiddag naar de hoofdstad af te zakken.  

 

De organisatoren van Autoworld waren er andermaal in geslaagd een pareltje van een tentoonstelling op te zetten rond ons geliefde autothema.  Het italiaanse decor op de achtergrond zorgde ervoor dat de wondermooie bolides zich helemaal thuis konden voelen. 

Na het bezoek aan de tentoonstelling werd door het clubbestuur nog een glaasje aangeboden in de bar en werden plannen gesmeed om er ook volgend jaar een prachtig clubjaar van te maken.  Sommigen beginnen nu al reeds te dromen van Italië en Noorwegen…  

# # #

15 november 2015

Meet & greet, stadswandeling te Gent

Op zondag 15 november zakten een 30-tal leden van de Maseratisti Fiamminghi club af naar Gent.

Onder de deskundige begeleiding van Machteld Lekens, één van de leden, die beroepshalve stadsgids is, werden we geleid langs enkele pareltjes van het historische stadscentrum.

In het Gravensteen kregen we het beroemde Lam Gods te zien, een meesterwerk van Jan en Hubert Van Eyck.

In het Waterhuis aan de Bierkant werden de dorstigen gelaafd, waarna de wandeling verdergezet werd.

We hebben deze top-dag afgesloten met heerlijke ribbetjes, een specialiteit in restaurant Amadeus. 

Met oprechte dank aan Machteld, die ervoor heeft gezorgd dat deze dag een succes was.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

9 augustus 2015

Familiedag - Technopolis

Onze eerste familiedag werd enthousiast onthaald door de deelnemers.

Jong en oud hebben genoten van allerlei wetenschappelijke opstellingen en proeven. Voor de kleinsten onder ons was het een eerste wonderlijke ontdekking in de wereld van de wetenschap, chemie, lichaam, atmosfeer. Voor de ouderen was het soms wel een aha erlebnis na het experimenteren van de talrijke opstellingen.

Kortom een leuk dag met de familie waarbij zowel jong als oud iets heeft bijgeleerd

# #

21 juni 2015

Binnenlandrit, Henegouwen

Ook dit jaar stond traditie getrouw de binnenlandrit op ons programma.

Dit jaar zijn we er eindelijk in geslaagd om de provincie Henegouwen te ontdekken!
Voor sommige onder ons een totaal onbekend gebied in België maar dit maakt het zeker niet onaantrekkelijker.
Afspraak van samenkomst was bij het bekende Mahymobile automuseum in Leuze-en-Hainaut. Hier kan je uren rondlopen en je verder verdiepen in de geschiedenis van de auto, een aanrader voor elke auto-fanaat.
Na een licht ontbijt met de nodige koffie kon iedereen van start gaan om Henegouwen te verkennen.


 

Het parcours dat we aflegden is deze van "La Route Paysagère", deze bordjes langs de weg zijn makkelijk te vinden en met het handige kaartje bekomen van de toeristische dienst van Henegouwen was er weinig werk voor de copiloot, zodat deze rustig kon genieten van het prachtige landschap.

's Middags hielden we een stop bij restaurant 'Le Curoir' te Aubechies waar er genoten kon worden van de plaatselijke specialiteiten.
Na een overheerlijk middagmaal kon de route weer verder gevolgd worden.

Het eindpunt van de rondrit was voorzien in Wortegem-Petegem bij restaurant "Den Brandewijn".
Dit restaurant wordt uitgebaat door onze redacteur van het Maserati magazine, Erik de Ridder. Erik had een leuke verrassing voorzien, voor zij die wensten werd hun Maserati ter plaatse gepoetst. Zodat er terug huiswaarts kon gereden worden met een blinkende Maserati.

Tijdens het diner werden de leuke anekdotes van de rondrit verteld, aan de reacties te horen waren de deelnemers allen enthousiast over de organisatie van deze rondrit.

 

Dikke pluim voor onze allrounder-bestuursleden, Guido Danneel en Karine Roosens.


Ook een speciale attentie werd voorzien voor onze clubleden Octa
vio en Grace-Shou die net 1 jaar getrouwd waren op deze dag.

Nogmaals onze dank voor de talrijke opkomst van deze binnenlandrit,
op naar ons volgend event.

Het bestuur, Maseratisti Fiamminghi

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

18 april 2015

Workshop Meguiar's

Met de lente begint ook vaak de grote schoonmaak. Reden te meer om de auto-poets-technieken op te frissen, en nieuwe technieken en nieuwe producten te leren kennen.
The place to be was Meguiar’s in Sint Katelijne Waver, op zaterdag 18 april. Sommigen onder ons kennen en gebruiken deze producten reeds geruime tijd, voor anderen was dit compleet nieuw.
We werden hartelijk ontvangen door Sven Verschaeren, zaakvoerder van Meguiar’s Belgium.

Na het theoretische gedeelte, en een versterking van de innerlijke mens door een broodjeslunch, ons aangeboden door Sven, moesten we allemaal de armen uit de mouwen steken. De Maserati Biturbo 224 van Diederik Vermoessen werd onder handen genomen: gepoetst en opgeblonken.
Iedereen was dusdanig onder de indruk, dat na afloop voldoende producten werden aangekocht om thuis de eigen wagen(s) ook van een opfrisbeurt te voorzien. De wagens van de aanwezigen zullen bij de volgende bijeenkomst in showroom-conditie voor de dag komen.

http://nl.meguiars.be/

# # #

28 maart 2015

Roadtrip Luxemburg

Het laatste weekend van maart hebben we onze Roadtrip doorheen Luxemburg georganiseerd.

Sommige vroege vogels waren vrijdag middag al paraat om een gezamelijke lunch te houden te Niederanven, restaurant Kaemph-Kohler.
Na deze lekkere lunch navigeerde onze gastheer, Yves, ons rond doorheen Luxemburg stad.
In de late namiddag kon er ingechekt worden in het Hotel l'Ecluse te Stadtbredimus, aan de oevers van de moezel, omringd door wijngaarden.
In de vooravond sijpelden de overige deelnemers binnen, zodat er 's avonds van een uitgebreid, en lekker, diner kon genoten worden.

Zaterdagmorgen, na een goed ontbijt, kon de eigenlijke rondrit van start gaan.

Eerste deel van de rit ging langs de moezel op, zodat je prachtig uitzichten had
op de wijngaarden in de streek. Na wat weg-hindernissen (lees verkeerde route nemen) kwamen we iets voor de middag toe aan het kasteel Vianden.
Het uitzicht vanop dit kasteel is verbluffend, een bezoekje waard en zeker een aanrader.
De lunch werd gehouden in café Du Pont, aan de oevers van de Our, in het centrum.
Namiddag gedeelte vatte aan met het bezoek aan de hydro-elektrische centrale bij Vianden. Nadien werd er over scenerieke wegen de rit vervolledigd om terug bij het hotel aan te komen.
Na een kleine rustpauze ging de groep richting Schengen, om een wijndegustatie bij te wonen op het domein Ruppert.
De heer Ruppert en hond Pinot hebben ons een leerrijke uiteenzetting gegeven ivm zijn wijnproducten, uiteraard werd dit ook goed geproefd bij de deelnemers.
Na de wijndegustatie werd er een diner verzorgd op het prachtige domein van Ruppert. De wijn vloeide rijkelijk en de tongen werden losser zodat de rondrit avonturen uitgebreid aan bod kwamen aan tafel.
Na het diner werd er aan de toog in het hotel nog wat nagekaart over de impressies van deze rondrit.
Op zondag werd er na het ontbijt uitgebreid afscheid genomen van al de deelnemers, blije gezichten en weer een geslaagde rondrit om over te praten bij onze komende meet & greetz.

Met dank aan onze gastheer Yves Kirpach voor de vlekkeloze organisatie van deze trip!

# # # # # # # # # #

21 februari 2015

Meet & Greet, Expo Merckx - Ickx

Eddy Merckx wordt met zijn 525 overwinningen als de meest succesvolle wielrenner aller tijden beschouwd.

De carrière van Jacky Ickx is één van de rijkste en langste in de geschiedenis van de autosport.

De Kannibaal enMonsieur Le Mans, boezemvrienden sinds hun jeugd, vieren samen hun 70e verjaardag met de grootste sporttentoonstelling ooit in België die met succes authentieke racewagens toont waarmee Jacky Ickx een legende werd, originele racefietsen waarmee Eddy Merckx zijn mooiste overwinningen behaalde, zorgvuldig geselecteerde stukken uit hun persoonlijke verzamelingen en nooit vertoonde foto’s, radio- en televisiereportages.

 

Wij waren erbij met 19 geïnteresseerden, op zaterdag 21 februari, ter gelegenheid van de 1e Meet&Greet van de Maseratisti Fiamminghi in 2015. Tijdens het gezellige napraten in de bar bleek duidelijk dat de afwezigen ongelijk hadden.

 

De tentoonstelling loopt nog tot 21 juni 2015.

# # # # # # # # # # #

18 januari 2015

M.F. Nieuwjaarsreceptie 2015

Nieuwjaarsreceptie 2015, Domein D'Yore - Torhout

Tijdens de toespraak van onze voorzitter Steven Decock keken we even terug op het geslaagde jubileumjaar 2014.
Niet alleen voor Maserati was het een topjaar, ook voor onze club mogen we terugblikken op talrijke geslaagde evenementen.

Onze events kunnen alleen maar slagen door een goede opkomst van onze leden en hiervoor hebben we graag de meest fervente deelnemers in de bloemetjes gezet tijdens onze nieuwjaarsreceptie.
Graag langs deze weg nog eventjes een dikke proficiat aan
Jenny en Jolanda, Boudewijn en Machteld, Bert en Els om ons te verheugen met hun aanwezigheid op vele van onze events.
Ook dank aan al de andere deelnemers en leden, hopelijk mogen we ook u dit jaar weer verwelkomen op onze events.

Dit brengt ons naar het Maserati club jaar 2015, deze kalender kan u hier op onze website vernemen. Extra informatie van de kalender vindt u via de 'Leden Login'.

Wij garanderen u dan ook een zeer tof en gevarieerd Maserati-Club jaar en hopen u (opnieuw) te mogen verwelkomen in de club!

Cordiali saluti,

Het bestuur van de Maseratisti Fiamminghi,
Steven, Gretel, Davy, Wim, Patrick, Patrick, Guido

# # # # # # # # #

16 november 2014

Meet & Greet - Karting

Zondag 16 november 2014 hadden we afspraak in de Extreme Karting in Herselt, om het sportieve in ons boven te halen.

En dat is gelukt!

25 enthousiaste aanwezigen, onder wie er 13 waren die wensten te karten.

We hebben geracet in 2 teams van telkens 6 tot 7 personen. Uiteindelijk hebben de 6 besten van de 2 teams gezamenlijk het tegen elkaar opgenomen.

Overgrote winnaar was Bert Vuylsteke, die hier duidelijk niet aan een proefstuk toe was.

Een verpletterende overwinning eiste dan ook een gepaste prijs: een fles heerlijke prosecco. Proost!

Tussen de vrouwelijke deelnemers was er ook een competitie, die gewonnen werd door Jolanda Gekiere. Proficiat!

Een toffe sportieve namiddag eindigde in een geslaagd diner bij Ristorante Al Dente in Aarschot, waar nog fijn kon worden nagepraat.

# # # # #

19 september 2014

M.I.R - Italy - Maserati 100

MIR, 100 jaar Maserati event te Italië (17 tem 20 september 2014)

In 2014 wordt het jaarlijks internationaal Maserati treffen uiteraard in Italië gehouden.

# # # # # # # # # # #

4 juli 2014

Maserati 100, Autoworld Brussel

Tijdens de zomermaanden (van 04 juli t.e.m. 31 augustus) krijgt Maserati dan ook in Autoworld een ereplaats. 

Op de mezzanine zullen maar liefst een 30-tal auto’s de honderjarige historiek van het Italiaanse merk tot leven brengen. 

Een uitzonderlijke tentoonstelling, die tot stand kwam dankzij verschillende privé-verzamelaars uit België en Nederland, 

de musea Louwman en Schlumpf en Maserati Belux.

# # # # # #

16 augustus 2014

VIP dag - BOKS

Net als vorig jaar neemt onze club deel aan een benefiet actie georganiseerd door Blue Knights Belgium XI. (http://www.bkb11.be)

Deze benefietactie is tvv vzw BOKS, die zich ontfermen over kinderen met stofwisselingsziekten. (http://www.boks.be)

 

Start locatie: Depannage 2000, Emiel Vloorsstraat 2, 2660 Hoboken 

Organisatie: Blue Knights XI

Datum: ZATERDAG 16 augustus 2014

Aanvang: Depannage 2000, om 13.30u. 

 

We gaan een rondrit maken met Maserati’s, Audi’s, auto’s welke gebruikt werden in TV series, Depannage auto’s, …

De tussenstop is voorzien in het stadhuis waar we onze dorst kunnen laven, en de aankomst wordt weer voorzien bij Depannage 2000, waar ons nog verrassingen staan te wachten !

Het zal een échte VIP dag worden voor de personen met een stofwisselingsziekte en hun familie, vol met verrassingen.

De peter van de Blue Knights; Peter Van Asbroeck en de BOKS ambassadeur Davy Brocatus zullen onze kinderen verwelkomen.

# # # # # # #

25 mei 2014

Concorso d'Eleganza, Villa d'Este

Concorso d'Eleganza, Villa d'Este (22 tem 26 mei 2014)

Il Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2014 … zondag 25 mei 2014 op Villa Erba … mooi weer (hopelijk) … mooie auto’s (heel zeker) … lekker eten (en veel te veel, zoals altijd!!!) … tof gezelschap … HEERLIJK!!!

# # # # # # #

27 april 2014

Binnenlandrit - Den Grootte Oorlog

Hierbij alvast een eerste tip van de sluier omtrent het programma van onze binnenlandrit.

Zoals reeds aangekondigd wordt niet alleen het 100-jarig bestaan van Maserati in de kijker geplaatst.

Maar ook de 100ste verjaardag van 'Den Grootten Oorlog' WO I, wordt herdacht dit jaar.

Dit is dan ook het thema van onze binnenlandrit.

 Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

ZONDAG 27 april 2014

- Vanaf 08u45 ontbijt in de Clubbar van de VVW Jachthaven - Nieuwpoort 

- Start rondrit om 09u30  (laatste vertrekkers om 10u00) 

- de rondrit brengt ons langs verschillende belangrijke sites uit W0 I   

- Voormiddag gedeelte : ongeveer 75 km - met  o.a. bezoek aan de "Dodengang"

- Middagmaal in Diksmuide met bezoek aan de Ijzertoren

- Namiddag gedeelte: ongeveer 75 km - met o.a. bezoek aan "Tyne Cot Cemetery"

- Voorziene finish omstreeks 17u00  : aankomst in Ieper - aperitief + avondmaal 

- nadien wonen we de "Last Post" bij aan de Menenpoort (20u00) 

 

- er wordt een gedetailleerd roadbook voorzien  

- iedereen kan op zijn eigen tempo de rondrit afwerken of aanpassen, 

  al de benodige adressen van stopplaatsen en bezoeken worden vermeld in de roadbook.

# # # # # # # #

30 maart 2014

Meet & Greet @ Brouwerij Duvel

Onze tweede Meet&Greet dit jaar,
dit op ZONDAG 30 MAART 2014 bij brouwerij Duvel-Moortgat

Om 15HR krijgen we er een deskundige rondleiding door een professionele bier-gids.
Deze rondleiding duurt ongeveer 2uur.
Er wordt een schenkinitiatie en natuurlijk een consumptie voorzien.

# #

1 maart 2014

Meet & Greet @ Antwerp Classic Salon 2014

Het Antwerp Classic Salon is een prestigieuze beurs voor oldtimers, maar géén elitaire. Je kunt je er vergapen aan het onhaalbare én aan wat je wél kunt kopen. Je kunt er wegdromen bij Italiaans topdesign en sportieve Engelse nostalgie; je kunt er net zo goed ook een leuke Volkswagen Kever of een Daf vinden. Het is genieten op verschillende niveaus.

Op 28 februari, 1 en 2 maart gaan de deuren van het Antwerp Expo (Ring Antwerpen, afrit 5 Wilrijk – Expo) weer open voor de autopassie van duizenden bezoekers uit zo’n beetje heel Europa. Op meer dan 20.000 vierkante meter in vier hallen vinden zij alles op het gebied van oldtimers, klassiekers en youngtimers: een oldtimer- en classic car-beurs met meer dan 400 auto’s, restauratiebedrijven, benodigdheden, nieuwe en gebruikte accesoires, interieurs, onderhoudsproducten, zelfdame literatuur, miniaturen en modellen, kunstobjecten met als thema classic cars, heel veel clubstands en presentaties van musea met hun mooiste automobielen.
Elk jaar speelt er een merk of model de hoofdrol op de Classic Salon. Dit jaar zijn het er twee, namelijk 100 Jaar Maserati en 50 Jaar Ford Mustang. Maserati werd in 1914 opgericht door zes broers en heeft een roemrijk autosportverleden. Op de showstand toont de Antwerp Classic Salon een ruim overzicht van beroemde raceauto’s uit de succesvolle beginperiode en daarnaast meerdere exclusieve GT’s uit de recentere geschiedenis van het merk. Op 9 maart 1964, dus bijna precies vijftig jaar geleden, rolde de eerste Ford Mustang van de productieband. In samenwerking met The Mustang garage uit Heusden-Zolder wordt een overzicht gepresenteerd van de geschiedenis van dit icoon uit de Amerikaanse autohistorie. Beide showthema’s zijn te vinden in hal 4.

# # # # # #

14 april 2013

Binnenlandrit - Haspengouw

Onze binnenlandrit leidde ons dit jaar doorheen de mooie streek van Haspengouw.

Langs mooie wegen konden we genieten van het prachtige Haspengouwse landschap. Via een tussenstop bij Kasteel Franc-Waret leidde de binnenlandrit ons tot de Grote Markt van Tienen.

's morgens was het verzamelen geblazen bij restaurant 'Le Flore' in Hannuit
voor een lekker ontbijt.

Na de innerlijke mens verstevigd te hebben, begonnen we aan het eerste deel van de binnenlandrit. Via een mooie en goed uitgestippelde route (thanks to Wim en Gretel) kwamen we na een 60-tal kilometers toe aan het kasteel 'Franc Waret'.

Hier kregen we een heerlijke lunch aangeboden en nadien werden we rondgeleid in het kasteel.
Oorspronkelijk is het onstaan als een versterkte kasteelhoeve, dat in de 18de eeuw werd verbouwd tot een herenverblijf.
Het kasteel telt tal van 17e eeuwse Brusselse wandtapijten alsook Frans en Hollands meubilair uit de 18e en 19e eeuw.

Na de groepsfoto werd het tweede deel van de rit aangevat,
wederom langs mooie typische haspengouwse wegen.
Een (koffie/bier)pauze werd er ingelast bij het oude justitie gebouw van Latinne, waar het lekker vertoeven was in het zonnetje.
Een lekke band dreigde wat roet in het eten te gooien, maar door de technische hulp van enkele leden kon iedereen zijn weg weer verder zetten naar het eindpunt van de rit.

De aankomst was voorzien op de Grote Markt van Tienen waar we op een gereserveerde plaats voor de Onze-Lieve-Vrouw-ten-Poelkerk mochten parkeren.

Het diner werd ons aangeboden in Ristorante Vigiliae.
Wederom was het overheerlijk en hebben onze smaakpapillen ervan genoten. De verhalen/avonturen van de dag en rondrit werden uitvoerig besproken aan tafel. Met een goed glaasje wijn en afsluitende koffie blikten we terug op een aangename en gezellige binnenlandrit.

Op naar de volgende activiteit van Maseratisti Fiamminghi!

# #

10 maart 2013

Meet & Greet : Wijnkasteel Genoels-Elderen

Onze eerste Meet & Greet van dit jaar bracht ons naar het prachtig domein van het enige Wijnkasteel in België, Genoels-Elderen.

De leden kregen een uitgebreide rondleiding rondom het kasteeldomein.
Na de rondleiding genoten we van een heerlijke wijndegustatie met deskundige uitleg van dhr van Rennes en zijn dochter.
De namiddag werd gastronomisch afgesloten in het restaurant Sapere tegenover het Wijnkasteel.

Ondanks de onmenselijke koude, trotseerden 47 dappere clubleden de barre temperatuur en de gure wind, en waren paraat bij de meet&greet in het enige Wijnkasteel in België: Genoels-Elderen. Speciaal voor ons hebben de eigenaars op een zondag uitzonderlijk hun deuren opengezet en ons erg hartelijk onthaald.

Iedereen was gewaarschuwd: voorzien van een dikke jas, sjaal, muts, handschoenen, en stevig schoeisel, kregen we van 2 deskundige gidsen een uiterst interessante rondleiding met deskundige uitleg in de wijngaard, de rozentuin, het koetshuis met de druivenpers, de stokerij en de kelders van het kasteel.

Na een dik uur in de koude, deed de warmte van de ontvangstzaal iedereen enorm deugd. Vermeldenswaardig is dat enkele glazen wijn en schuimwijn ook wel hebben geholpen om de koude vlug te vergeten en om met elkaar gezellig na te babbelen en te genieten van het lekkers dat we te drinken kregen.

Meer dan de helft van de aanwezigen heeft nadien nog verder genoten van een heerlijk diner in het Restaurant Sapere tegenover het Wijnkasteel.

# # # # # # # # # # # # # # # # #

1 september 2011

Abdijenroute Antwerpse Kempen

De route leidde ons langs enkele van de vele abdijen die de Antwerpse Kempen rijk is.

’s Ochtends vertrokken we na een ontbijt aan de golfclub Witbos in Noorderwijk (Herentals) langs de landelijke wegen langs de Priorij van Corsendonk, naar de Abdij van Postel; het middagmaal werd genoten in Gasthof De Beiaard, in Mol-Postel.

De namiddagroute leidde ons langs de Abdij van Averbode (die volgens enkele bewaarde oorkonden dateert van 1134) naar de Abdij van Tongerlo. We mochten onze wagens parkeren op het grasveld van restaurant Torenhof in Westerlo, waar we rond 18h00 werden verwacht voor het diner. Maar eerst kregen we een rondleiding in de abdij van Tongerlo door één van de paters, met eveneens een uitleg in het “Da Vinci Museum”.

# # # # # #

4 april 2012

Maserati Meeting Belgium Oostende

/media/img/maserati-meeting-belgium-maseraticlubmf.jpg

Meer informatie over dit event is terug te vinden op de website:

www.maseratimeetingbelgium.be

20 mei 2011

Nacht van 't Zoute

Dit exclusieve event werd georganiseerd door de 3 Belgische Maserati dealers in samenwerking met Passionissimo en Silhouette.

De speciaal voor de gelegenheid gebouwde Passionissimo Summer Lounge was the place to be.

Tussen een aantal Maserati modellen de gasten mochten de gasten genieten van de 'Défilé haute joaillerie' met unieke Passionissimo en Silhouette creaties.

Optredens van Silver, lekker degustaties en een prachtige zomeravond maakten van het geheel een geslaagd event...

# # # #

29 april 2011

Clubreis : Champagnestreek

Verandering van spijs doet eten en dus gingen we dit jaar even niet op fabrieksbezoek... We hebben dit jaar dus geopteerd om de Clubreis richting de Champagnestreek te voeren.

We trokken de grens over richting Hostellerie La Briqueterie in Vinay (op “wandelafstand” van Epernay), waar onder een stralende zon uiteraard eerst werd genoten van de lokale godendrank. ’s Avonds mochten we aanschuiven voor een uitgebreide gastronomische maaltijd (dewelke blijkbaar door een belgische chef werd klaargemaakt).

Op zaterdagmiddag werden we verwacht voor een rondleiding bij het champagnehuis J. De Telmont in Damery. Na een zeer boeiende rondleiding door het bedrijf (met een gids uit het Gentse) werden voor ons buiten de tafels gedekt met een immense hoeveelheid hapjes dewelke uiteraard allemaal geconsumeerd en doorgespoeld dienden te worden. Dit bleek voor ons gezelschap een hele uitdaging … De hartelijke ontvangst zullen we niet snel vergeten !

Na ons bezoek aan het champagnehuis werd even tijd voorzien om een stukje van de “Route touristique du champagne” te verkennen. De avond had voor ons echter nog aangename verrassing in petto : een bezoek aan de kelders van Laurent -Perrier en een maaltijd met aangepaste champagnes! Onze gastheren hadden warempel de belgische driekleur bovengehaald om ons te verwelkomen. Terwijl de Maserati’s netjes op de binnenplaats van het champagnehuis “gerangschikt werden” , kregen we een verwelkoming door de Heer Bart Peeters (uit de provincie Antwerpen). Het bedrijfsbezoek en de rondleiding door de kelders en de vinotheek waren buitengewoon interessant. Nadien mochten we kennismaken met enkele top-champagnes uit het gamma van Laurent -Perrier en aanschuiven voor ons avondmaal. Het werd ten huize Laurent – Perrier nog een zeer boeiende avond…
De deelnemers aan dit clubuitstapje zullen aan het onthaal bij de beide champagehuizen vermoedelijk enkel positieve herinneringen overhouden.

Op de terugweg werd nog even een kleine verkenning van Reims ingelast (waar we een spin van 35ton mochten aanschouwen) en toen was het tijd om huiswaarts te keren. Roze dolfijnen hebben we niet kunnen vinden … maar het was ongetwijfeld een geslaagde Maserati-clubuitstap.

# # # #

20 maart 2011

Meet & Greet : Buonissimo - Passione e Gusto

Deze lifestyle beurs ging door op 19 en 20 maart in de stadszalen van Sint-Niklaas.

Deze rasechte Italië-beurs was dus de ideale locatie om een Meet&Greet te organiseren op de clubstand die we er hadden.

# # # #

12 februari 2011

Meet & Greet : Flanders Collection Cars in Flanders Expo te Gent

Flanders Colection Car is een beurs op Europees niveau voor collectiewagens en hun toebehoren, miniaturen boeken auto-en retromobilia.

Tijdens iedere editie organiseren ze een expositie rond een bepaald thema.

Voor 2011 was dit Maserati. Het volledige gamma van 1950 tot 1985 was te bekijken waaronder enkele wagens die nooit eerder aan het publiek werden getoond, aangevuld met de meest recente modellen. En uiteraard kon de club hierop niet ontbreken.

Op deze beurs hadden we een clubstand waarop uiteraard iedereen welkom was. En waar we op 12 februari een gezeligge meet&greet konden organiseren.

# # #

22 januari 2011

Nieuwjaarsreceptie : Dreamcar Charity Event - Brussels Expo

Ook dit jaar werd de nieuwjaarsreceptie aangeboden samen met de Nederlandse Club, met dank aan Maserati West Europe voor de goede organisatie en sponsoring.

Van 21 tot en met 23 januari 2011 werd in de Brussels Expo het Dreamcar Charity Event georganiseerd waarvan de opbrengst integraal naar een goed doel ging.

Maserati was daarop aanwezig met 4 verschillende podia waarop een Quattroporte Sport GTS, een GranCabrion, een GranTurismo en de MC Stradale tentoon gesteld werden.


Op zaterdag 22 januari werd de nieuwjaarsreceptie gehouden voor de goede start van het nieuwe Maserati Club jaar.

# # # #

21 november 2010

Meet & Greet : Kasteel van Laarne

Voor de laatste Meet & Greet van 2010 hadden we geopteerd voor een cultureel historisch bezoekje.

Het Slot van Laarne is een van de best bewaarde waterburchten van België. Dit bewoond kasteel uit de XIVde eeuw, gelegen op 15km van Gent, is eigendom van de Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden en Tuinen van België. Het werd ingrijpend verbouwd in de XVIIde eeuw en diepgaand gerestaureerd in 1962 en 1991. Uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de Europees vermaarde Zilvercollectie Dallemagne, bevinden zich tussen de muren.

Na een informatieve en leerrijke toer door het slot was er afsluitend nog tijd om samen van een drankje te genieten.

# # # # #

30 september 2010

Clubrondrit : Provincie Limburg

Met een deelname van 22 wagens en bijna 50 personen was de rondrit door Limburg was een succes.

Het mooie weer, schitterende locaties, lekker eten en een super organisatie maakten deze dag tot een dag vol genieten.

Na de (voor sommige jammer genoeg verkeerd lopende) start met ontbijt uit de Holiday Inn te Hasselt, voerde de rit ons naar Hotel Malpertuus voor een versterkend buffet.

De rondrit in de namiddag werd onderbroken voor een koffie in de Millenium Golf te Paal, om daarna verder te toeren tot onze eindbestemming restaurant La Botte in Genk.


Daar werd de dag afgesloten in een ontspannen sfeer met een lekker diner...

# # # # #

19 juli 2010

MCH - Jubileumweekend

Het Jubileumweekend van MCH werd gehouden op de vliegbasis Valkenburg bij Leiden.

Op 19 juni werden er allerlei activiteiten gehouden op de vliegbasis voor leden en oud-leden met een Maserati.

Op 20 juni werd een kinderrally gehouden. Start en eindpunt was Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk.
 

# # # #

19 juli 2010

Meet & Greet Antwerpen

Op het laatste moment moesten we de datum van dit event verzetten, maar dit noch de regen kon de pret van de dag bederven.

Vertrekplaats van onze toeristische uitstap naar Antwerpen was café-wijnbar Vino, waar we na een hapje en drankje het eerste deel van de ontdekking startten.

Halverwege maken we plaats voor een ontspannende pauze met een begeleide toer door een leuk "museum" waar we kennismaakten met het leven anno 16de eeuw. Een afsluitend drankje maakte het opnieuw gezellig.

Het tweede deel van de tocht volgde hierna en werd afgesloten met een lekker italiaans dinertje in restaurant Arte.
 

We bedanken Gretel en Wim voor de goede organisatie en de superleuke namiddag!!

# # # #

8 mei 2010

Reis Maserati-fabriek

Ook dit jaar gingen we weer op stap naar de roots van onze wagens. Hoewel de planning iets gewijzigd was ten opzichte van vorig jaar, stond genieten en ontspannen weer op de eerste plaats.

De trip begon dit jaar direct in Modena, waar uiteraard een fabrieksbezoek, een bezoek aan het Panini museum en de Hombre Farm weer op de kalender stonden. Een last-minute gepland bezoek aan de familie kon er uiteraard ook bij en zo werd het Ferrari museum ook snel meegenomen.

Naast de ontspannende maaltijden bij aangenaam gezelschap waren de prachtige hotels en leuke uitstapjes de kers op de taart om van deze trip weer een leuke trip te maken.

# # # # # # # #

5 april 2010

MCH - Rijvaardigheid Lelystad

Naar jaarlijkse traditie organiseerde MCH samen met GP-Elite een rijvaardigheidscursus. Deze vernieuwde cursus ging dit jaar door op het meest geavanceerde rijvaardigheidscentrim van Europa, het LSOP in Lelystad.

Het was alleszins een leuke en (voor de minder stuurvaardigen) een bijzonder leerrijke dag. 

De plaats van verwelkoming was wel even schrikken: Het onthaal was namelijk in de lokalen van de Nederlandse Wegpolitie, maar gelukkig kon iedereen nadien terug vrij vertrekken.
 
Na een korte inleiding omtrent het dagprogramma en eventjes aanschuiven aan het koffie-automaat konden we van start gaan. In de ochtend- en namiddigsessie konden de deelnemers zich eens goed "uitleven" onder deskundige begeleiding.
 
Als afsluiter werden er in de bar nog een drankje en een 'diploma' aangeboden.
Tevens werden de bekers voor de "slalomcompetitie"  uitgereikt, waar we met trots mogen melden dan iemand van de Belgische deelnemers met de eerste prijs mocht naar huis gaan. Proficiat Jo!
 
Bedankt MCH voor de puike organisatie van te maken en de meer dan warme ontvangst!! Volgend jaar proberen we met meer mensen aanwezig te zijn!
# # # #

21 maart 2010

Meet & Greet Autoworld Brussel

Voor de eerste meet&greet van het jaar opteerden we voor Autoworld Brussels. Waar beter konden we onze jaarlijkse activiteiten starten dan bij de geschiedenis van de auto…

De start van deze activiteit was om 14u, waarna we direct op sleeptouw werden genomen door een enthousiaste gids. Die vertelde ons vele leuke verhalen en auto-feitjes waardoor we gefascineerd doorheen het museum werden geleid.

Het was echt een leuk maar leerrijke namiddag die werd afgesloten door een gezellig napraten met een drankje aan de bar.

Een geslaagd eerste event dat doet uitkijken naar volgende samenkomsten.

# # # # #

13 december 2009

Meet & Greet Mahy Mobiles

Ondanks het koudere weer was er toch een goede opkomst voor deze meet & greet. Als afsluitend event voor 2009 hadden we ervoor gekozen om deze te laten doorgaan in Mahy Mobiles in Leuze-en-Hainaut.


We kregen de persoonlijke rondleiding van Dhr. Mahy zelf die ons enthousiast de achtergrond en de geschiedenis van meerdere autos vertelde. Een prachtige collectie auto’s passeerden de revue doorheen onze trip in de geschiedenis van de auto. De ene grappige anekdote na de andere maakten van deze namiddag een leuke en ontspannen bijeenkomst. Een opwarmende koffie was op het einde meer dan welkom om nog wat na te praten over de vele wagens die tentoongesteld staan.

# # # #

20 september 2009

Clubrondrit : Provincie West-Vlaanderen

De start van onze rondrit was vanuit het Kempinski Hotel in Brugge, waar ook meerdere leden konden genieten van een zalige overnachting in een van prachtig gerestaureerde kamers. Na een verkwikkend ontbijt en de ontvangst van een uitgebreid verrassingspakket, vertrok iedereen aan het eerste deel van onze toeristische ontdekkingstocht.


Zo kwamen we via Damme, de kuststreek en het historische Diksmuide uiteindelijk in Veurne terecht. Na veel mooie uitzichten en kronkelende baantjes had iedereen wel honger gekregen, en dus bracht een lekkere buffetlunch met meerdere streekspecialiteiten in The Old House een welkome ontspanning.


Na de lunch werd het tweede deel van de roadbook uitgedeeld en zo kon iedereen weer op weg… Deze keer gingen we op stap rond de Franse grens en kwamen we via Watou, Poperinge en een beklimming van de Rode berg, uiteindelijk aan op de Kemmelberg. Hier werden we niet alleen getrakteerd op een koffie met versnapperingen, maar tevens op een prachtig uitzicht op Vlaanderen van uit Hostellerie Kemmelberg.


Onder een zonnige hemel vertrokken we daarna richting eindpunt, maar niet zonder even historisch Ieper door te rijden. De dag eindigde in het d-hotel, waar de 207km lange rondrit werd afgesloten met een aperitiefje en een aansluitend diner. Een ontspannend einde aan een mooie ontdekkingsreis door West-Vlaanderen.

# # # # #

5 september 2009

Participatie in rondrit “Vicino al Mulino”

Op vraag van Davy Vosch werden de clubleden uitgenodigd om deel te nemen aan deze georganiseerde rondrit in Limburg.

Via een bolleke-pijlke rondrit kwamen we op meerdere mooie locaties waar er telkens vragen beantwoord moesten worden. Uiteraard was er ook tijd gemaakt om een hapje te eten, en af en toe eens te genieten van een drankje. Na nog een praktische proef werden uiteindelijk de winnaars van de dag bekend gemaakt.

Achteraf mochten we nog genieten van de gastvrijheid van Oruc Karaca die ons uitnodigde voor een hapje en een drankje in zijn favoriete etablisement. Dank aan iedereen voor de goede ontvangst.

# # # #

7 augustus 2009

Nacht van het Zoute

Knokke organiseert naar jaarlijkse gewoonte De Nacht van het Zoute, waarbij alle winkels de deuren openen voor het publiek.

Dit jaar werden we uitgenodigd door Maserati die samen met Poltrona Frau een speciale nacht organiseerde voor hun klanten. We werden ontvangen in de Poltrona Frau winkel in Knokke, waarbij Laurent-Perrier voor de sprankelende ontvangst zorgde.

Voor de winkel sierden een aantal Maserati’s de zeedijk, terwijl binnen een gezellig feestje werd gehouden.

# #

11 juli 2009

Meet & Greet Brugge

Als kader voor deze Meet & Greet werd het 5-sterren Kempinski hotel in hartje Brugge gekozen.

De leden werden met open armen ontvangen met een drankje en versnapperingen aangeboden door de club. De geïnteresseerden kregen daarna een uitgebreide rondleiding doorheen het prachtig gerestaureerde hotel. We konden meerdere kamers bezoeken waar telkens uitleg werd gegeven over de historische waarde en achtergrond van deze locatie.

De meet & greet werd dan ook afgesloten door een lunch, waarna velen nog een mooie wandeling maakten in Brugge centrum.

# # # #

28 april 2009

Maserati fabrieksbezoek

Uiteraard moet een club ook de roots van hun bestaan gaan bezoeken.

Zo werd het eerste fabrieksbezoek gestart met een samenkomst in het prachtige Grand Hotel Villa Serbelloni in Bellagio. Hoewel hevige regenval de trip en de aankomst in het hotel wat ontsierde, was de dag erna de zon meer dan aanwezig en kon de trip pas echt goed van start gaan. Na een lekker ontbijt gingen we richting Modena. Daar werd eerst genoten van een middagmaal alvorens de Maserati-fabriek te gaan bezoeken. Na afloop gingen we richting het Hotel Real Fini Baia de Re, om na een korte ontspanning opnieuw samen richting Modena te trekken voor het avondmaal.

De dag erna kon uiteraard een goed ontbijt niet ontbreken alvorens het Panini-museum en de Hombre Farm te gaan ontdekken. Na de uitdagende afsluitende lunch kreeg iedereen de vrijheid om op eigen initiatief en planning opnieuw richting Bellagio te gaan. Een extra nachtje in opnieuw Grand Hotel Villa Serbelloni was een perfecte afsluit van een mooie trip.

# # # # #

25 januari 2009

Opstartreceptie van Maseratisti Fiamminghi bij Filliers

De opstartreceptie vond plaats in de Graanstokerij Filliers in Deinze. Dit mooi event mocht uiteindelijk 120 mensen en een 40-tal Maserati’s ontvangen.

Na een welkomswoordje van Joost Rijnbeek, die officieel de opstart van de nieuwe Belgische Club erkende, werd er door de bestuursleden een kort woordje uitleg gegeven over de club en de vooropgestelde activiteiten.

We waren aangenaam verrast door de aanwezigheid van de voorzitter Frits Harms van de Nederlandse Club, die prompt het peterschap over onze Club aannam. Zo zijn onze leden ook welkom op hun events en uiteraard ook omgekeerd.

Na een ontspannende receptie mochten alle aanwezigen nog deelnemen aan een rondleiding door de stokkerij.

Een geslaagde eerste event die deed uitkijken naar de verdere activiteiten.

# # # #